Vare tilføjet til kurv
NYT: Levering tirsdag, onsdag, torsdag og fredag
Fragt kun 29,- / Gratis fragt fra 1.000,-

GRAVAD ISLANDSK LAKS med frisk råkost af fennikel og salatløg

SVÆRHEDSGRAD
NEMT
AKTIV TILBEREDNING
CA. 15 MIN.
PERSONER
4
Vores mand, Birgir på Island, laver en djævelsk god gravad laks! Derfor hylder vi ham med denne opskrift, der understreger fiskens delikate smag uden at overdøve den. (Forret til 4 personer)

DET DU SKAL BRUGE
  1. Gravad Islandsk laks
    Optøet i køleskabet natten over
  2. Fennikel
    Befriet for toppen
  3. Salatløg
    Pillet
  4. Dild
  5. Koldpresset jomfru olivenolie
  6. Lime
    Saft
  7. Havsalt
  8. Friskkværnet sort peber
SÅDAN GØR DU

TIP!

Har dine grøntsager eller krydderurter mistet gejsten, så læg dem i isvand - gerne med en håndfuld isterninger. Så bliver de spændstige og saftige igen. 

 

1. Skær begge fennikler i kvarte fra top til rod, og fjern så meget af stokkene, at de stadig hænger sammen. Skær fennikelbådene i tynde skiver - gerne ved hjælp af et mandolinjern.

 

2. Pil og halver salatløget og skær det ligeledes i tynde skiver, der lægges i iskoldt vand sammen med fennikelskiverne i en times tid.

 

3. Pluk i mellemtiden dildkvistene af stænglerne og læg også dem i det iskolde vand.

 

4. Slyng vandet fra fennikel, salatløg og dildkviste, og mariner med olivenolie, limesaft, salt og peber.

 

5. Fordel den sprøde fennikelsalat i bunden af et fad, bræk lakseskiverne i mindre mundrette stykker og anret dem dekorativt ovenpå. 

 

Velbekomme