Vare tilføjet til kurv
NYT: Levering tirsdag, onsdag, torsdag og fredag
Fragt kun 29,- / Gratis fragt fra 1.000,-

ISKOLD GRØNÆRTESUPPE med røget islandsk laks

SVÆRHEDSGRAD
NEMT
AKTIV TILBEREDNING
CA. 30 MIN.
PERSONER
4
Røget laks kan andet end at havne på et stykke franskbrød med dåseasparges og creme fraiche dressing. Prøv opskriften her som forret til en hyggelig sommermiddag inden en god bøf fra grillen.

DET DU SKAL BRUGE
  1. Røget Islandsk laks i skiver
    Optøet i køleskabet natten over
  2. Salatløg
    Pillet
  3. Lys hønsefond
    Alternativt kan grøntsagsfond bruges
  4. Friskbælgede ærter
    Eller et godt frossent produkt
  5. Mynteblade
    Fint strimlet - gem lidt til pynt
  6. Skalotteløg
    Pillet og finthakket
  7. Koldpresset jomfru olivenolie
  8. Økologisk citron
    Saft og fintrevet skal
  9. Ærteskud
  10. Havsalt
  11. Friskkværnet sort peber
SÅDAN GØR DU

TIP!

Suppen smager naturligvis bedst med ærter man selv har brugt tid på at plukke og bælge. Men i en snæver vending kan du sagtens benytte frosne økologiske ærter. Muligvis smager de af smule mindre af at blive frosset, men bliver sædvanligvis høstet, bælget og lynfrosset, når de er perfekt modne. Derfor kan de ofte smage af mere, end hvis man rammer en skæv dag i ærteboden ved landevejen. 

 

1. Snit salatløget fint, sæt det over med hønsefonden og kog de snittede løg helt møre ved lav varme. Lad dem herefter køle helt af.

 

2. Tag en god håndfuld ærter fra til garniture og blend resten med de afkølede kogte salatløg og fonden, et par mynteblade, samt citronsaft og lidt olivenolie. Si den og smag til med salt og peber

 

3. Hak de resterende ærter groft og mariner dem med lidt jomfruolivenolie, fintskårne mynteblade og det finthakkede skalotteløg samt salt og peber.

 

4. Riv lakseskiverne i mundrette strimler. Fordel strimlerne i 4 iskolde skåle eller dybe tallerkener, hæld suppen over og drys med de hakkede ærter. Pynt med strimler af mynte og knasende sprøde ærteskud.

 

Velbekomme