Vare tilføjet til kurv
Levering tirsdag og fredag
Fri fragt fra 1.000 kr

LAKSEmedaljoner MED FENNIKEL og urter i tomatbouillon

SVÆRHEDSGRAD
NEMT
AKTIV TILBEREDNING
CA. 30 MIN
PERSONER
4
Her er et særdeles velsmagende tilberedningsalternativ til vores lakseportioner fra Island. Sur-sød, umamirig smag af tomat, krydret med anis-noterne fra fennikel, dyb røgsmag og lidt varme fra chipotlebaconen. DU BLIVER FAN!

DET DU SKAL BRUGE
  1. Lakse portioner fra Island
    Optøede natten over i køleskabet
  2. Økologisk Dansk Bacon i Skiver med Chipotle
    Optøede natten over i køleskabet
  3. Rød chili
    Befriet for stil og kerner, fintsnittet
  4. Hvidløg
    Pillet og fintsnittet
  5. Fennikelknolde, store
    Befriet for top og stok, skåret i trekanter
  6. Lækre modne stilktomater
    Befriet for stilken, halverede
  7. Gulerødder, mellemstore
    Skrællede og fint skivede
  8. Bladselleri
    Befriet for de seje tråde og fint skivede
  9. Rødløg, mellemstore
    Pillede og skåret i sjettedele fra top til rod
  10. Citroner, økologiske
    Saften heraf
  11. Bouquet garni
    Rosmarin, timian, salvi og laurbærblade bundet op
  12. Spæd spinat
    Omhyggeligt skyllet
  13. Ruccola
    Omhyggeligt skyllet
  14. Jomfru olivenolie
  15. Usaltet smør
SÅDAN GØR DU

TIP!

Hvis du gerne vil prøve noget andet end bacon til laksen, så kan du alternativt vikle den ind i spidskålsblade, rispapir, forårsrulle eller filodej.

 

1. Dup laksestykkerne af i køkkenrulle, fjern skindet med en skarp kniv og krydr omhyggeligt med salt og friskkværnet peber og riv skallen af en hel citron over stykkerne.

 

2. Læg laksestykkerne sammen to og to, og vikl dem stramt ind i chipotlebacon-skiverne.

 

3. Kom 3/4 del af olivenolien i en tykbundet gryde og tilsæt gulerod, chili, rødløg, hvidløg, selleri, fennikel og bouquet garni og sauter det hele omhyggeligt

 

4. Blend den ene bakke tomater og pres væsken gennem en si og hæld den og citronsaften over grøntsagerne. Krydr med salt og peber og braiser det hele ca. 25 minutter.

 

5. Varm den resterende del af olivenolie op i en god pande. Læg laksestykkerne på panden, der hvor baconenderne møder hinanden og steg dem ca. 2 minutter inden du roterer dem 90 grader.

 

6. Sluk for gryden med fennikel og grøntsagerne og rør smørret i, hvorefter spinat og tomat vendes i. Krydr omhyggeligt og varm evt. det hele op uden at det kommer i kog. Del laksestykkerne i to ved hjælp af en skarp kniv, alternativt kan du bruge en savtakket en af slagsen.

 

Velbekomme