ØKOLOGISK SKÅNSK KYLLINGEBRYST med broccoli og blomkål

-
Økologiske skånske kyllingebryster
Optøet natten over i køleskabet -
Økologisk bacon i tern
-
Blomkål
Befriet for de yderste blade -
Broccoli
Befriet for de yderste blade -
Spæd spinat
-
Økologisk citron
Fintrevet skal -
Frisk citrontimian
-
Purløg
Fint snittet -
Usaltet smør
-
Koldpresset jomfru olivenolie
-
Havsalt
-
Friskkværnet sort peber
TIP!
Tø gerne kyllingebrysterne op i køleskabet i god tid, og lad dem ligge natten over, med skindsiden opad, så skindet kan tørre. Det giver nemmere super sprødt skind.
1. Kom lidt olivenolie, citrontimiankviste, citronskal og salt i en pande og varm det op.
2. Dup kyllingebrysterne tørre med lidt køkkenrulle, læg dem med skindsiden nedad på panden og steg dem ved medium varme 30-35 minutter. Giv dem herefter 2-3 minutter på kødsiden, og lad dem trække mindst 5 minutter inden servering.
3. Del i mellemtiden blomkål og broccoli i buketter og stok. Tag en tredjedel af hhv. broccoli og blomkål fra og skær dem i tynde skiver, som lægges i iskoldt vand.
4. Skræl stokkene, skær dem i skiver og kom dem sammen med resterne af broccoli- og blomkålbuketterne i en gryde med en klat smør og en smule vand og damp dem netop møre 3-4 minutter. Lad spinaten dampe med det sidste minut. Krydr omhyggeligt med salt og peber.
5. Hæld vandet fra og mariner blomkål og broccoli i citronsaft, jomfruolivenolie, purløg samt salt og peber.
6. Skær kyllingebrysterne ud og anret dem med blomkål, broccoli og spinat. Afslut med råkost på toppen og server!
Velbekomme