Vare tilføjet til kurv
BESTIL TIL JUL & NYTÅR ALLEREDE NU!
SIDSTE BESTILLING INDEN JUL & NYTÅR ER ONSDAG D. 18 DEC KL. 12.00

ØKOLOGISK SKÅNSK KYLLINGEBRYST med broccoli og blomkål

SVÆRHEDSGRAD
NEMT
AKTIV TILBEREDNING
CA. 40 MIN.
PERSONER
4
Jeg vil altid foretrække at tilberede kylling hel og på benet. Men skal det gå hurtigt, er her en nem måde, at få et saftigt kyllingebryst med super sprødt skind på.

DET DU SKAL BRUGE
  1. Økologiske skånske kyllingebryster
    Optøet natten over i køleskabet
  2. Økologisk bacon i tern
  3. Blomkål
    Befriet for de yderste blade
  4. Broccoli
    Befriet for de yderste blade
  5. Spæd spinat
  6. Økologisk citron
    Fintrevet skal
  7. Frisk citrontimian
  8. Purløg
    Fint snittet
  9. Usaltet smør
  10. Koldpresset jomfru olivenolie
  11. Havsalt
  12. Friskkværnet sort peber
SÅDAN GØR DU

TIP!

Tø gerne kyllingebrysterne op i køleskabet i god tid, og lad dem ligge natten over, med skindsiden opad, så skindet kan tørre. Det giver nemmere super sprødt skind.

 

1. Kom lidt olivenolie, citrontimiankviste, citronskal og salt i en pande og varm det op.

 

2. Dup kyllingebrysterne tørre med lidt køkkenrulle, læg dem med skindsiden nedad på panden og steg dem ved medium varme 30-35 minutter. Giv dem herefter 2-3 minutter på kødsiden, og lad dem trække mindst 5 minutter inden servering.

 

3. Del i mellemtiden blomkål og broccoli i buketter og stok. Tag en tredjedel af hhv. broccoli og blomkål fra og skær dem i tynde skiver, som lægges i iskoldt vand.

 

4. Skræl stokkene, skær dem i skiver og kom dem sammen med resterne af broccoli- og blomkålbuketterne i en gryde med en klat smør og en smule vand og damp dem netop møre 3-4 minutter. Lad spinaten dampe med det sidste minut. Krydr omhyggeligt med salt og peber.

 

5. Hæld vandet fra og mariner blomkål og broccoli i citronsaft, jomfruolivenolie, purløg samt salt og peber.

 

6. Skær kyllingebrysterne ud og anret dem med blomkål, broccoli og spinat. Afslut med råkost på toppen og server!

 

Velbekomme