Vare tilføjet til kurv
BESTIL TIL JUL & NYTÅR ALLEREDE NU!
SIDSTE BESTILLING INDEN JUL & NYTÅR ER ONSDAG D. 18 DEC KL. 12.00

CONFIT DE CANARD (fedtsyltede confiterede andelår)

SVÆRHEDSGRAD
NEMT
AKTIV TILBEREDNING
CA. 40 MIN.
PERSONER
4
En klassiker fra det franske bistrokøkken man ALDRIG bliver træt af. Vi har naturligvis confit de canard færdiglavede i sortimentet, men her er opskriften til dig, der selv har lyst til at prøve.

DET DU SKAL BRUGE
  1. Ferske økologiske andelår
  2. Uraffineret havsalt
    pr kg kød inkl ben
  3. Laurbærblad
  4. Hhv. timian, rosmarin & salvie
    grofthakket
  5. Hvidløgsfed
    grofthakkede
  6. Nelliker
    knuste
  7. Enebær
    knuste
  8. Allehånde
    knuste
  9. Andefedt
SÅDAN GØR DU

TIP!

Du kan med stort held skifte de traditionelle krydderier og krydderurter ud med asiatiske ditto. Chili, citrongræs, kaffirlimeblade, korianderfrø og stængler, limeskal og saft, masser af galangal, ingefær og hvidløg skal der til. 

 

1. Soigner andelårene og fjern evt. fjerrester.

 

2. Drys lidt af saltet i bunden af et fad i passende størrelse og læg herpå andelårene med skindsiden nedad. Drys saltet på kødsiden tillige med de knuste krydderier, krydderurter og hvidløget.

 

3. Dæk lårene til og lad dem stå og sprænge i køleskabet natten over.

 

4. Sæt fedtet over i en tykbundet gryde og varm det op. Skyl imens andelårene rene og kom dem i fedtstoffet.

 

5. Kog lårene ved svag varme til de nemt slipper en stegegaffel. ca 2 + timer.

 

6. Steg skindet sprødt på en god pande eller under grillen i ovnen. 

 

Velbekomme