Vare tilføjet til kurv
Levering tirs, ons, tors & fredag
Fragt fra kun 25,- / Gratis fragt fra 1.000,-

CREMET GULEROD-KOKOS SUPPE med karry og crudité

SVÆRHEDSGRAD
NEMT
AKTIV TILBEREDNING
CA. 25 MIN.
PERSONER
4
En skøn suppe der faktisk er så frisk, at du kan servere den hele året. Den kan også bruges som hovedret - så skal du blot fordoble portionen. (Forret til 4 personer)

DET DU SKAL BRUGE
  1. Økologiske skånske Kyllingeoverlår u/ben
    Optøet natten over i køleskab
  2. Gulerødder
    Skrællede. Tag et par stykker fra til crudité
  3. Zittauerløg
    Pillede og groft hakkede
  4. Hvidløg
    Pillede og flækkede
  5. Frisk ingefær
    Skrællet og fintsnittet
  6. God karry
  7. Økologiske appelsiner
    Saft og fintrevet skal
  8. Økologisk kokosmælk
    15% fedt - gerne mere
  9. Kokosolie
    Alternativt smør
  10. Kokosflager
    Ristede
  11. Rød chili efter smag
    Befriet for stilk og kerner
  12. Havsalt
  13. Friskkværnet sort peber
SÅDAN GØR DU

TIP!

Du kan naturligvis også sagtens brune kyllingelårene af og koge dem separat i vand og kokosmælk. Så slipper du for at skulle fiske dem op af suppen. 

 

1. Varm en gryde op med lidt af kokosolien. Krydr kyllingelårene med salt og peber og brun dem med skindsiden nedad.

 

2. Skær imens gulerødderne i ensartede skiver. Tag de brunede kyllingelår op og kom gulerødder, løg, chili, hvidløg og ingefær i gryden og sauter det hele et par minutter. Tilsæt karry og rist det godt igennem inden appelsinsaft og kokosmælk hældes ved.

 

3. Kom kyllingelårene tilbage i gryden og hæld vand på, så det dækker både kylling og grøntsager. Læg låg på, bring gryden i kog og kog suppen ved svag varme.

 

4. Tag halvdelen af gulerødderne op efter 10 minutter. De skal bruges ved servering. Sluk for varmen efter ca. 25 minutter og lad lårene trække i suppen i yderligere 20 minutter. Fisk lårene op, pil kødet af knoglerne og gem det sammen med gulerodsskiverne.

 

5. Blend suppen helt glat og smag til med salt og peber, skallen af 1 appelsin samt evt. yderlige appelsinsaft.

 

6. Høvl de resterende rå gulerødder i tynde strimler med en tyndskræller og bland dem med ristede kokosflager. Varm suppen op, tilsæt de kogte gulerodsskiver og kyllingekødet og byd rå gulerodsstimler og sprøde kokosflager til.

 

God fornøjelse og velbekomme fra Thomas Rode