Vare tilføjet til kurv
BESTIL TIL JUL & NYTÅR ALLEREDE NU!
SIDSTE BESTILLING INDEN JUL & NYTÅR ER ONSDAG D. 18 DEC KL. 12.00

FRIED CHICKEN A LA ZANGENBERG

SVÆRHEDSGRAD
Middel
AKTIV TILBEREDNING
25
PERSONER
2
Resultatet af en udfordring jeg fik af Julie Zangenberg, da jeg himlede lidt over at hendes yndlingsret var Fried Chicken, med panering, friture og hele balladen. Jeg tror dog, at hun har fundet sin nye yndlingsversion.

DET DU SKAL BRUGE
  1. Skånske Kyllingeoverlår
    Optøet to dage i forvejen
  2. Økologisk citron
    Brug skalen og saften (sidstnævnte til mayonnaisen)
  3. Rød chili
    Befriet for stilk og kerner
  4. Mandala seven spice
    Krydderiblanding
  5. Endivie
    Befriet for de yderste blade
  6. Courgette
    Skåret i fine strimler (undgå midten med kernerne)
  7. Grønt æble
    Skåret i fine strimler
  8. Stor fennikel knold
    Befriet for toppen og stokken. Skåret i strimler
  9. Bredbladet persille
    Omhyggeligt vasket
  10. Koldpresset jomfru olivenolie
  11. Æggeblommer
  12. Dijonsennep
  13. Havsalt
  14. Friskkværnet sort peber
SÅDAN GØR DU

TIP!

Når kyllingelårene er optøede pakkes de ud af filmen og lægges på en tallerken med skindsiden opad. Placer tallerkenen øverst i køleskabet og lad dem tørre i mindst 10 timer. HUSK at alle æggeblommerne og olien til mayonnaisen skal have stuetemperatur.

 

1. Sæt en tykbundet gryde på blusset og skru op for varmen. Drys den med havsaltflager, det fintsnittede hvidløgsfed, finthakket habanero chili og den revne citronskal.

 

2. Drys de tørrede kyllingeoverlår med seven spice på skindsiden og læg dem med skindssiden nedad og giv dem ca. 60 min ved svag varme. Vend dem efter 50 minutter og sluk for varmen.

 

3. Kom strimlet fennikel, endivie og courgetter i en si med lidt salt ( 5 - 6 g pr. kg ) og lad det trække ca. 25 min. Knug overskydende vand fra.

 

4. Pisk mayonnaisen og vend den sammen med grøntsagerne og æblerne.

OBS. Blend persillen og olivenolien i en glasblender ca. 8 min ved fuld skrue og lad den løbe igennem et viskestykke.

 

5. Anret de sprøde lår med det sprøde skind opad og byde “slaw’en” til.

 

Velbekomme