Vare tilføjet til kurv
BESTIL TIL JUL & NYTÅR ALLEREDE NU!
SIDSTE BESTILLING INDEN JUL & NYTÅR ER ONSDAG D. 18 DEC KL. 12.00

GRILLET ANDEBRYST med rødbeder, hindbær & blommer

SVÆRHEDSGRAD
NEMT
AKTIV TILBEREDNING
ca. 30 min.
PERSONER
4
Vores pragtfulde andebryster i godt selskab i denne herlige sensommer salat. Suppler gerne salaten med vores confiterede andelår og brug den som hovedret.

DET DU SKAL BRUGE
  1. Økologiske andebryster, ca. 1000 gram
    Taget ud fra frost og tøet op i køleskabet natten over.
  2. Rødbeder, mellemstore
    Skrællede, gem gerne lidt af de små delikate blade og bland dem i salaten
  3. Friske hindbær
  4. Blommer
  5. Balsamico
  6. Citron, øko
  7. Blandet salat
    Eller dine yndlingssalater fra Grønthandleren
  8. Jomfru olivenolie
  9. Uraffineret havsalt
  10. Friskkværnede sorte, rosa og grønne peberkorn
SÅDAN GØR DU

TIP!

Du kan også sagtens tilberede rødbederne i ovnen og stege andebrystet på panden.

 

1. Tænd og klargør grillen.

 

2. Skræl 2 af rødbederne og skær dem i tynde skiver. Krydr dem med salt, peber og citronsaft. Lad dem trække imens du laver de øvrige elementer af retten.

 

3. Skære de resterende rødbeder i kvarte fra top til rod. Vend dem med olivenolie, salt, peber og lidt reven citronskal. Placer rødbederne på grillen, ved indirekte varme, og tilbered dem til de er møre . Det tager ca. 35 - 45 min. alt afhængigt af varmen i grillen.

 

4. Pak andebrysterne ud og dup dem tørre ved hjælp af lidt køkkenrulle. Fjern sølvhinden og rids skindet ved hjælp af en skarp kniv. Krydr med salt, og friskkværnet hhv. rosa, sorte og grønne peberkorn.

 

5. Grill andebrysterne med skindsiden nedad, men pas på at de ikke brænder. Dvs. sige at du enten steger dem ved direkte varme, og er over dem hele tiden og fjerner dem, hvis der kommer flammer, eller steger dem ved indirekte varme. Giv dem ca. 10 min. på skindsiden og 1 - 2 minutter på kødsiden, inden du tager dem af, og lader dem trække på en rist.

 

6. Knus hindbærrene let med en gaffel til din dressing, og bland dem med balsamico, citronsaft og ca. 1 dl jomfru olivenolie. Smag til med salt og peber.

 

7. Skær blommerne i fine både og anret dem sammen med de marinerede rødbedeskiver og salaten i en skål af passende af størrelse.

 

8. Skær andebrystet i tynde skiver på langs og anret dem oven på salaten og dryp med hindbærdressingen. Krydr efter med saltkrystaller og frisk kværnet peber.

Velbekomme