Vare tilføjet til kurv
BESTIL TIL JUL & NYTÅR ALLEREDE NU!
SIDSTE BESTILLING INDEN JUL & NYTÅR ER ONSDAG D. 18 DEC KL. 12.00

KYLLING I KARRY - Skåne møder Indien

SVÆRHEDSGRAD
Nemt
AKTIV TILBEREDNING
ca. 30 min
PERSONER
4
Nyd vores skånske kyllinger i en ganske lidt modificeret version baseret på Mandalas skønne aromatiske Bombay Karry blanding.

DET DU SKAL BRUGE
  1. Hel Økologisk Skånsk Kylling
    Taget ud fra frost og tøet op i køleskabet natten over.
  2. Gulerødder
    Skrællede
  3. Zittauerløg
    Pillede
  4. Porrer
    Kun det hvide, befriet for rod og det yderste lag
  5. Madæbler
    Skrællede, kvartede og befriet for kernehusene og groft snittet
  6. Zittauerløg
    Pillede og snittede
  7. Bombay Karry fra Mandala
    Eller efter temperament
  8. Kokos cream fra Clearspring
    Kommer snart på Rigtigmad.dk
  9. Citron eller lime
    Saften til at justere smagen med
SÅDAN GØR DU

TIP!

Er kyllingen kogt i forvejen er retten hurtig og nem at lave. Så start gerne i forvejen 

 

1. Start gerne i god tid og gerne dagen før. Skyl kyllingen og kom den i en gryde af passende størrelse sammen med de ordnede hele løg, gulerødder og porrer. Tilsæt koldt vand, så det netop dækker og bring grydens indhold i kog. Når indholdet koger skruer du ned for blusset, og lader kyllingen simre 50 - 60 min. Sørg for at fjerne det skum, der stiger op undervejs og skum ligeledes fedt af, men gem fedtet. Tag grøntsagernerne op når de netop er møre. Lad kyllingen køle af i fonden til, du kan håndtere den uden at brænde fingrene.

 

2. Tag kyllingen og grøntsagerne op af den lune fond .

 

3. Kom de snittede madæbler og løg i en tykbundet gryde og sauter det godt igennem med karryen og det kyllingefedt, som du har skummet af fonden. Si kyllingefonden og tilsæt den samt kokoscreamen og lad det småkoge 10 minutter.

 

4. Skær i mens de kogte grøntsager i mindre stykker og pluk kødet af skroget i mundrette stykker.

 

5. Blend saucen igennem og smag den omhyggeligt til med salt, friskkværnet peber samt lime eller citronsaft.

 

 

Velbekomme