Vare tilføjet til kurv
Levering tirs, ons, tors & fredag
Fragt fra kun 25,- / Gratis fragt fra 1.000,-

LANGTIDSSTEGTE KYLLINGELÅR og hvidkålstrekanter med citron og jalapenos

SVÆRHEDSGRAD
NEMT
AKTIV TILBEREDNING
CA. 15 MIN.
PERSONER
4
Hvem kan modstå tykt og knasende sprødt kyllingeskind, der ikke bliver blødt efter 2 sekunder?

DET DU SKAL BRUGE
  1. Skånske kyllingeoverlår
    Optøet i køleskabet natten over
  2. Friske krydderurter
    F.eks salve, citrontimian, rosmarin og merian
  3. Økologisk citron
    Saft og fintrevet skal
  4. Usaltet smør
  5. Hvidkål
    Skåret i trekanter
  6. Hvidløg
    Pillede og fint snittede
  7. Jalapenos
    Befriet for stilken og skåret i ringe
  8. Spæd spinat
    Skyllet og slynget omhyggeligt
  9. Koldpresset jomfru olivenolie
  10. Havsalt
  11. Friskkværnet sort peber
SÅDAN GØR DU

TIPS!

Tag gerne kyllingelårene ud af fryseren et par dage i forvejen, så skindet kan nå at tørre ordentligt. Jo tørrere skindet er, jo nemmere er det at stege dejligt sprødt. Pak kyllingelårene ud af posen, når de er tøet op, og lad dem stå utildækket øverst i køleskabet en dags tid. Så er der garanti for sprødt skind! 

 

1. Sæt en pande der kan rumme alle lårene over varmen. Dryp lidt olivenolie i den, og pluk krydderurterne ud over pandens bund, tillige med fintrevet skal fra en halv citron. Læg lårene på panden med skindsiden nedad og steg dem ved svag varme 40-45 minutter. Vend så lårene og giv dem yderligere 6-8 minutter, inden de tages af panden og holdes lune.

 

2. Fjern krydderurterne fra panden og gem evt. fedtstoffet, hvis det ikke er branket.

 

3. Kom smør på panden og lad det bruse op inden kål, hvidløg, citronsaft, resten af citronskallen og jalapenos tilsættes. Sauter ved lav varme uden at det tager farve, 10-12 minutter, eller til kålen er netop mør.

 

4. Vend spinat i den sauterede hvidkål og smag omhyggeligt til med salt og peber. 5. Anret kål og de sprøde kyllingelår på et varmt fad og server! 

 

God fornøjelse og velbekomme fra Thomas Rode