Vare tilføjet til kurv
BESTIL TIL JUL & NYTÅR ALLEREDE NU!
SIDSTE BESTILLING INDEN JUL & NYTÅR ER ONSDAG D. 18 DEC KL. 12.00

SALAT MED GRILLET ANDEBRYST med ribs og rødbede

SVÆRHEDSGRAD
NEMT
AKTIV TILBEREDNING
35
PERSONER
2
Andebryst egner sig fortrinligt til en tur på grillen, men pas på med at grille over direkte varme, da afsmeltet fedt fra skindet kan give i høje flammer. Forret til 2 personer.

DET DU SKAL BRUGE
  1. Andebryst
    Optøet i køleskabet natten over
  2. Stor rødbede
    Skrællet og skåret i skiver på langs
  3. Rødt spidskål
    Befriet for de yderste blade og flækket på langs. Lad stokken sidde
  4. Ribs
    Ribbet
  5. Rødbedeblade eller rød mangold
    Skyllet og slynget omhyggeligt
  6. Økologisk citron
    Saft og skal
  7. Frisk rosmarin
    Kun bladene
  8. Koldpresset jomfru olivenolie
  9. Havsalt
  10. Friskkværnet sort peber
SÅDAN GØR DU

HUSK!

Vil du lave anden på grillen, så tænd op i din gril i god tid ! Lad risten brænde godt af, skrub den omhyggeligt med en grillbørste og gnid den med et stykke køkkenrulle dryppet med oliven olie umiddelbart inden du skal grille.

 

1. Mariner rødbedeskiverne en halv times tid med lidt olivenolie, rosmarinblade, citronsaft og -skal af en halv citron samt salt og peber.

 

2. Dup andebrystet tørt med køkkenrulle og rids fedtet fint. Krydr med salt og peber og riv skallen af den resterende halve citron over det ridsede bryst. Grill brystet ved indirekte varme ca. 10-12 minutter med skindet nedad. Giv det derefter 1-2 minutter over direkte varme, inden det tages af grillen og hviler med skindet opad - minimum 5-6 minutter.

 

3. Grill samtidigt de marinerede rødbedeskiver og det flækkede røde spidskål til begge dele er næsten møre.

 

4. Fjern stokken på spidskålen og bland de løse kålblade med rødbedeskiverne. Vend ribs og rødbedeblade i og smag til med citronsaft, olivenolie samt salt og peber. 5. Skær det grillede andebryst ud i tynde skiver på den lange led og anret i godt selskab med salaten.  

 

Velbekomme