Vare tilføjet til kurv
BESTIL TIL JUL & NYTÅR ALLEREDE NU!
SIDSTE BESTILLING INDEN JUL & NYTÅR ER ONSDAG D. 18 DEC KL. 12.00

STUVEDE GRØNNE OG HVIDE ASPARGES med confiteret høne og majroer

SVÆRHEDSGRAD
NEMT
AKTIV TILBEREDNING
30
PERSONER
4
Høns i asparges, bare på en anden og lidt mere vital måde. Det gode ved puré-saucen af asparges og knoldselleri er, udover at den smager ganske fantastisk, så er den mega sund pga. indholdet af kostfibre, vitaminer og mineraler. Desuden er saucen ikke så let at brænde på, som en normal mælkesovs. Hovedret til 4 personer.

DET DU SKAL BRUGE
  1. Confiteret Økologisk Halv Høne
    Taget ud fra frost og tøet op i køleskabet natten over.
  2. Grønne asparges, tykke
    Befriet for den seje rodende og fligene på stænglerne
  3. Hvide asparges, tykke
    Befriet for den seje rodende og skrællede
  4. Knoldselleri
    Skrællet og skåret i tern
  5. Spidskål
    Befriet for stokke og skåret i trekanter
  6. Majroer, ens i størrelse
    Skrællede og evt. skåret i ens størrelser, hvis de er store
  7. Usaltet smør
  8. Citron
  9. Purløgsstifter
  10. Radiser
    Høvlet tyndt og lagt i isvand
SÅDAN GØR DU

TIP!

Du skal passe på, når du skræller asparges, da stænglerne nemt brækker. Brug en skarp tvær skræller og læg evt. aspargesen på et skærebræt, når du går i krig med dem. OBS. jeg fjerner altid fligene på de grønne asparges, da de ofte er fyldt med sand.

 

1. Tænd din ovn på 90 grader. Bræk hønerne i mindre stykker og sæt dem over med 3 dl vand. Varm kyllingestykkerne ved moderat temperatur. Mærk efter med en spids kniv. Når kødet er varmt, plukkes det af skrog og ben, i mundrette stykker. Krydr kyllingestykkerne og pak dem ind i staniol, med en klat smør. Hold det lunt i ovnen.

 

2. Skræl den nederste ende af de grønne asparges. Trim dem og de hvide, så de er 10 cm lange. Kom afskæret af både de hvide og grønne asparges i en gryde sammen med knoldselleri-tern. Tilsæt væden fra hønerne og suppler med vand, så det knapt dækker. Kog til det hele er helt mørt. Skær det øverste af aspargesene i skrå stykker.

 

3. Blend de kogte asparges og knoldselleri med smør og smag til med salt og peber, samt citronsaft.

 

4. Kog efterfølgende heri grøntsagerne, men kun, så de stadig har bid. Tilsæt til sidst spidskål og riv citronskal i puréen, inden du tilsætter det plukkede hønsekød. Vend forsigtigt det hele rundt en sidste gang.

 

5. Kom stuvningen i en varm skål og drys purløg og de drænede radiseskiver over anretningen. 

 

Velbekomme