STUVEDE GRØNNE OG HVIDE ASPARGES med confiteret høne og majroer

-
Confiteret Økologisk Halv Høne
Taget ud fra frost og tøet op i køleskabet natten over. -
Grønne asparges, tykke
Befriet for den seje rodende og fligene på stænglerne -
Hvide asparges, tykke
Befriet for den seje rodende og skrællede -
Knoldselleri
Skrællet og skåret i tern -
Spidskål
Befriet for stokke og skåret i trekanter -
Majroer, ens i størrelse
Skrællede og evt. skåret i ens størrelser, hvis de er store -
Usaltet smør
-
Citron
-
Purløgsstifter
-
Radiser
Høvlet tyndt og lagt i isvand
TIP!
Du skal passe på, når du skræller asparges, da stænglerne nemt brækker. Brug en skarp tvær skræller og læg evt. aspargesen på et skærebræt, når du går i krig med dem. OBS. jeg fjerner altid fligene på de grønne asparges, da de ofte er fyldt med sand.
1. Tænd din ovn på 90 grader. Bræk hønerne i mindre stykker og sæt dem over med 3 dl vand. Varm kyllingestykkerne ved moderat temperatur. Mærk efter med en spids kniv. Når kødet er varmt, plukkes det af skrog og ben, i mundrette stykker. Krydr kyllingestykkerne og pak dem ind i staniol, med en klat smør. Hold det lunt i ovnen.
2. Skræl den nederste ende af de grønne asparges. Trim dem og de hvide, så de er 10 cm lange. Kom afskæret af både de hvide og grønne asparges i en gryde sammen med knoldselleri-tern. Tilsæt væden fra hønerne og suppler med vand, så det knapt dækker. Kog til det hele er helt mørt. Skær det øverste af aspargesene i skrå stykker.
3. Blend de kogte asparges og knoldselleri med smør og smag til med salt og peber, samt citronsaft.
4. Kog efterfølgende heri grøntsagerne, men kun, så de stadig har bid. Tilsæt til sidst spidskål og riv citronskal i puréen, inden du tilsætter det plukkede hønsekød. Vend forsigtigt det hele rundt en sidste gang.
5. Kom stuvningen i en varm skål og drys purløg og de drænede radiseskiver over anretningen.
Velbekomme