Vare tilføjet til kurv
BESTIL TIL JUL & NYTÅR ALLEREDE NU!
SIDSTE BESTILLING INDEN JUL & NYTÅR ER ONSDAG D. 18 DEC KL. 12.00

Thomas Rodes andesteg

SVÆRHEDSGRAD
Medium
AKTIV TILBEREDNING
CA. 60 MIN.
PERSONER
4
Dette er ikke en klassisk andesteg. Det her er stegen til dig, som lyster at prøve en variation med rosastegt brystkød, dejlige sprøde lår og en andesauce uden mel og margarine. Den er værd at prøve!

DET DU SKAL BRUGE
  1. Økologisk Dansk Landand
    Ca. 2800 g.
  2. Æbler
    Skrællede, befriet for kernhuset, og skåret i små trekanter
  3. Græskar
    Skrællet, befriet for kerner, og skåret i små trekanter
  4. Økologisk citron
  5. Økologisk appelsin
  6. Rødløg
    Pillede og kvastede fra top til rod
  7. Fede af hvidløg
    Pillede
  8. Rosmarin
    Kvist
  9. Svesker
    Den gode variant uden svovl
  10. Abrikoser
    Gode & tørrede
  11. Stjerneanis
    Hel
  12. Kanel
    Hel
  13. Laurbærblade
  14. Havsalt
  15. Friskkværnet peber
SÅDAN GØR DU

 

Tip!

Tag gerne anden ud dagen før og lad den tø op i køleskabet natten over. Pak den ud og lad den stå utildækket øverst i køleskabet hele dagen til du skal bruge den. Således kan skindet tørre lidt ud og bliver nemmere sprødt

 

1. Varm ovnen op til 230 grader.

 

2. Sørg for at din and er omhyggeligt rengjort indvendigt, skyllet godt og derefter tørret med køkkenrulle så anden er helt tør. Fjern vingespidser og halsen og hak det i mindre stykker. Gem det!

 

3. Sauter en fjerdedel af græskarret, æblerne, det der svarer til et rødløg samt rosmarinbladene i lidt smør eller andefedt (brug evt. noget af det der sidder ved gumpen ) i ca. 10 minutter.

 

4. Skær halvdelen af skrællen af henholdsvis citron og appelsin med en tyndskræller og skær i fine strimler og kom dem i panden til æbler, græskar og rødløg. Krydr omhyggeligt med salt og peber og fyld det i anden.

 

5. Rids andeskindet og gnid salt og peber ind i fedtet. Riv den resterende skal af appelsinen og citronen, samt kanel og stjerneanis ud over skindet hele vejen rundt (Brug gerne microplane-rivejern).

 

6. Bind anden stramt op med kødsnor. Du kan se hvordan i video.

 

7. Placer anden på en rist i en bradepande med de to resterende rødløg, hvidløgsfeddene samt kråser og vingespidser.

 

8. Sæt bradepanden med anden i ovnen i ca. 25 minutter, hvorefter anden tages ud og fedtet hældes fra bradepanden. Gem det til at stege i senere.

 

9. Tilsæt ½ liter kalvefond til bradepanden (andefond og kyllingefond kan alternativt bruges) og skru ned til 200 grader og steg videre i 20 minutter.

 

10. Tag anden ud og lad den hvile 10 min i bradepanden og skær så lårene af i leddet. Lad selve anden hvile, skru ovnen ned til 180 grader og steg lårene yderligere 30 minutter.

 

12. Tænd ovnen på grill og varm den op til 230 grader og grill andestykkerne (både bryst og lår) gyldne og sprøde i ca. 6 - 10 minutter – pas på det ikke brænder på.

  

ANDESAUCE:

 

1. Si saften fra anden og kom saften, rødløg og hvidløg fra bradepanden op i en lille kasserolle. Skum fedtet af (gem det).

 

2. Blend det omhyggeligt og kog ind til passende konsistens. Juster saucen med salt og peber. 

 

TIP! Du kan evt. karamellisere 2 tsk. honning med lidt korianderfrø, et par nelliker, et par allehånde, 10 knuste sorte peberkorn og lidt ingefær. Kog det af med saften af en halv citron og en halv appelsin samt 2 dl rødvin og komme fonden på. Kog igennem og si det hele. 

 

 Velbekomme