Vare tilføjet til kurv
Levering tirs, ons, tors & fredag
Fragt fra kun 25,- / Gratis fragt fra 1.000,-

Thomas Rodes andesteg

SVÆRHEDSGRAD
Medium
AKTIV TILBEREDNING
CA. 60 MIN.
PERSONER
4
Dette er ikke en klassisk andesteg. Det her er stegen til dig, som lyster at prøve en variation med rosastegt brystkød, dejlige sprøde lår og en andesauce uden mel og margarine. Den er værd at prøve! Er du mere til klassisk andesteg, så se i stedet 'sådan kan du gøre' under selve produktet.

DET DU SKAL BRUGE
 1. Økologisk Dansk Landand
  Ca. 3000 g
 2. Æbler
  Skrællede, befriet for kernhuset, og skåret i små trekanter
 3. Græskar
  Skrællet, befriet for kerner, og skåret i små trekanter
 4. Økologisk citron
 5. Økologisk appelsin
 6. Rødløg
  Pillede og kvastede fra top til rod
 7. Fede af hvidløg
  Pillede
 8. Rosmarin
  Kvist
 9. Svesker
  Den gode variant uden svovl
 10. Abrikoser
  Gode & tørrede
 11. Stjerneanis
  Hel
 12. Kanel
  Hel
 13. Laurbærblade
 14. Havsalt
 15. Friskkværnet peber
SÅDAN GØR DU

 Tip!

Tag gerne anden ud dagen før og lad den tø op i køleskabet natten over. Pak den ud og lad den stå utildækket øverst i køleskabet hele dagen til du skal bruge den. Således kan skindet tørre lidt ud og bliver nemmere sprødt

 

1. Varm ovnen op til 230 grader.

 

2. Sørg for at din and er omhyggeligt rengjort indvendigt, skyllet godt og derefter tørret med køkkenrulle så anden er helt tør. Fjern vingespidser og halsen og hak det i mindre stykker. Gem det!

 

3. Sauter en fjerdedel af græskarret, æblerne, det der svarer til et rødløg samt rosmarinbladene i lidt smør eller andefedt (brug evt. noget af det der sidder ved gumpen ) i ca. 10 minutter.

 

4. Skær halvdelen af skrællen af henholdsvis citron og appelsin med en tyndskræller og skær i fine strimler og kom dem i panden til æbler, græskar og rødløg. Krydr omhyggeligt med salt og peber og fyld det i anden.

 

5. Rids andeskindet og gnid salt og peber ind i fedtet. Riv den resterende skal af appelsinen og citronen, samt kanel og stjerneanis ud over skindet hele vejen rundt (Brug gerne microplane-rivejern).

 

6. Bind anden stramt op med kødsnor. Du kan se hvordan i video.

 

7. Placer anden på en rist i en bradepande med de to resterende rødløg, hvidløgsfeddene samt kråser og vingespidser.

 

8. Sæt bradepanden med anden i ovnen i ca. 35 minutter, hvorefter anden tages ud og fedtet hældes fra bradepanden. Gem det til at stege i senere.

 

9. Tilsæt ½ liter kalvefond til bradepanden (andefond og kyllingefond kan alternativt bruges) og skru ned til 200 grader og steg videre i 25 minutter.

 

10. Tag anden ud og lad den hvile 10 min i bradepanden og skær så lårene af i leddet. Lad selve anden hvile, skru ovnen ned til 180 grader og steg lårene yderligere 50 minutter. Tjek at de er møre!

 

11. Tænd ovnen på grill og varm den op til 230 grader og grill andestykkerne (både bryst og lår) gyldne og sprøde i ca. 6 - 10 minutter – pas på det ikke brænder på.

  

ANDESAUCE:

 

1. Si saften fra anden og kom saften, rødløg og hvidløg fra bradepanden op i en lille kasserolle. Skum fedtet af (gem det).

 

2. Blend det omhyggeligt og kog ind til passende konsistens. Juster saucen med salt og peber. 

 

TIP! Du kan evt. karamellisere 2 tsk. honning med lidt korianderfrø, et par nelliker, et par allehånde, 10 knuste sorte peberkorn og lidt ingefær. Kog det af med saften af en halv citron og en halv appelsin samt 2 dl rødvin og komme fonden på. Kog igennem og si det hele. 

 

God fornøjelse og velbekomme fra Thomas Rode