Vare tilføjet til kurv
Levering tirsdag og fredag
Fri fragt fra 1.000 kr

KRABBEKLØER OG GRÆSKAR i hjertesalat

SVÆRHEDSGRAD
NEMT
AKTIV TILBEREDNING
CA. 25 MIN.
PERSONER
4
En rigtig hyggeret som egner sig fantastisk til at dele med gode venner i sommerhuset. Jeg håber at du glæder dig ligeså meget som jeg, over harmonien mellem det søde krabbekød og græskarpuréen. (Forret til 4 personer)

DET DU SKAL BRUGE
  1. Danske taskekrabbekløer
    Optøet natten over i køleskabet
  2. Hokkaidogræskar
    Skåret i både, skrællet, og befriet for kerner
  3. Økologisk citron
    Saft og fintrevet skal
  4. Hvidløg
    Pillede og halverede
  5. Rød chili
    Befriet for stilken og kernerne
  6. Koldpresset jomfru olivenolie
  7. Hjertesalat
    Bladene pillet fra hinanden og omhyggeligt skyllet
  8. Tynde gulerødder
    Gerne med lidt gulerodstop
  9. Havsalt
  10. Friskkværnet sort peber
SÅDAN GØR DU

TIP!

Hvis du vil være den perfekte vært, brækker du naturligvis kødet ud af skallerne for dine gæster. Bank kløer og led med bagsiden af en kasserolle og pil forsigtigt kødet ud. Det er nemmest, når kløerne er varme. 

 

1. Skær græskarret i 8 både, tag 1 af bådene fra, og bland resten med citronskal, hvidløg og chili og kom dem i et ildfast fad. Bag bådene i ovnen ved 160 grader i ca. en time eller til de har fået lidt farve og er fuldstændig møre.

 

2. Bring i mellemtiden en gryde vand i kog. Kom krabbekløerne i, sluk for blusset og lad dem trække.

 

3. Tag græskarrene ud af ovnen og kom dem i en blender. Tilsæt olivenolie og blend til en fuldstændig glat pure, spæd evt. med et skvæt vand. Smag omhyggeligt til med salt, peber samt citronsaft

 

4. Skræl gulerødderne. Skær gulerødder og den resterende græskarbåd i tynde strimler og mariner med citronsaft, olivenolie samt salt og peber. Vend også gerne lidt gulerodstop i.

 

5. Arranger hjertesalat på et fad og byd de varme krabbekløer rundt. 6. Lad evt. gæsterne selv brække kødet ud og anrette det på salatbladene med lidt græskarpuré og knasende gulerods-/græskarstrimler på toppen.

 

Velbekomme