Vare tilføjet til kurv
NYT: Levering tirsdag, onsdag, torsdag og fredag
Fragt kun 29,- / Gratis fragt fra 1.000,-

LYNSTEGT LAKS MED CITRUSSMØR og spidskål

SVÆRHEDSGRAD
NEMT
AKTIV TILBEREDNING
CA. 20 MIN.
PERSONER
2-4
God laks i et lidt anderledes selskab, så måske bliver dette din nye gæsteret. Den er nem, men timing og præcision er vigtig for at retten bliver en succes. Hovedret til 2 personer eller forret til 4 personer.

DET DU SKAL BRUGE
  1. Islandske lakseportioner
    Taget ud fra frost og tøet op natten over i køleskabet
  2. Skalotteløg
    Pillet og fintsnittet
  3. Økologisk citron
  4. Økologisk appelsin
  5. Økologisk lime
  6. Økologisk pink grape
    Kan erstattes af blodappelsin
  7. Usaltet smør
    Skåret i små firkanter
  8. Økologisk spidskål
    Befriet for stok og de yderste blade
  9. Purløg
    Skyllet og skåret i fine ringe
SÅDAN GØR DU

TIP!

God laks i et lidt anderledes selskab, så måske bliver dette din nye gæsteret. Den er nem, men timing og præcision er vigtig for at retten bliver en succes.

 

1. Tør laksestykkerne med lidt køkkenrulle. Skær skindet af og flæk dem på langs. Krydr med salt, peber og evt. lidt frisk knust rosa peber. Dryp med lidt olivenolie.

 

2. Riv lidt af skallen fra hhv. lime, appelsinen og citronen. Gem det til kålen.

 

3. Skær citrusfrugterne i fileter, mellem de hvide lameller og pres derefter saften af "skroget" over i en lille kasserolle. Skær herefter fileterne i trekanter og gem dem.

 

4. Kom det finthakkede skalotteløg i saften i kasserollen. Kog saften næsten væk.

 

5. Pisk så smør i citrussaften lidt efter lidt. Tilsæt finthakket purløg. Smag til med salt og peber. Hold saucen varm, men undgå at den kommer i kog. Kom citrusfileterne i den varme sauce umiddelbart inden servering.

 

6. Lad lidt smør bruse op med den revne citrusskal imens du skærer kålen i store trekanter, som dampes i smørret med et skvæt vand til det lige falder sammen. Krydr omhyggeligt. Anret kålen på varme tallerkner. Tør panden af med lidt køkkenrulle og sæt den over varmen igen og lad den blive brand varm inden du giver lakseskiverne 30 sek på fuld skrue, på hver side.

 

7. Anret laksen på kålen og byd saucen til.

 

Velbekomme