Vare tilføjet til kurv
NYT: Levering tirsdag, onsdag, torsdag og fredag
Fragt kun 29,- / Gratis fragt fra 1.000,-

BOLLER I KARRY - The good old way

SVÆRHEDSGRAD
NEMT
AKTIV TILBEREDNING
ca. 30 min
PERSONER
4 -6
Her er en basis opskrift til de traditionelle boller i karry, men gør dig selv den tjeneste og giv opskriften dit eget personlige præg. Du kan tilsætte sovsen grøntsager og på den måde gøre den endnu mere lækker og næringsrigtig. Eller hvad med, at lave din helt egen karryblanding, hvis ikke du vil bruge den, som du købte i bazaren på din sidste østenrejse.

DET DU SKAL BRUGE
 1. Hakket Hakkekød af Økologisk Dansk Gris (8-12%)
  Taget ud fra frost og tøet op i køleskabet natten over.
 2. Løg
  Pillede og revne
 3. Økologiske æg
 4. Mineralvand eller tynd bouillon
 5. Tynd bouillon
  Eller erstat halvdelen med fed kokosmælk
 6. Syrlige æbler
  Skrællede, befriet for kernehuset og snittet fint
 7. Gulerødder
  Skrællede og snittet fint
 8. Zittauerløg
  Pillede og fint snittede
 9. Godt karry
  Gerne Bombay karry fra Mandala efter temperatment
 10. Smør eller kokosolie
 11. Økologisk citron
 12. Uraffineret havsalt
 13. Friskkværnet sort peber
SÅDAN GØR DU

TIP!

Jeg giver altid den neutrale fars et skud herlige krydderier eller hakkede friske krydderurter samt en skefuld dijonsennep og frisk reven citronskal.

 

1. Kom hakket flæskekød i en skål og rør kødet sejt med æg, revet løg, salt og peber samt evt. krydderier eller krydderurter. Rør væsken i farsen lidt ad gangen. Lad den hvile i mindst 30 minutter i køleskabet.

 

2. Sæt vandet eller bouillonen over og lad den koge op, hvorefter varme skrues ned på halv blus (må ikke koge). Form ved hjælp af en ske, dyppet i kogevandet, pæne boller som kommes i vandet. Når alle bollerne er formede, slukker du for blusset og lader bollerne trække færdige. Lad gerne bollerne stå en time, inden de tages op. Kog fonden ind til næsten det halve.

 

3. Sauter løg, gulerødder og æbler i enten smør eller kokosolie til løgene er glasklare. Tilsæt karry og rist den omhyggeligt igennem. Det gør du for at frigive alle smagsstofferne i krydderierne, som karry'en består af.

 

4. Hæld suppen over æbler, gulerødder, løg og karry og kog det hele ca. 10 min. Blend omhyggeligt blandingen til den er helt glat og blank. Si den gennem en fin sigte og smag den omhyggeligt til med salt og peber og juster evt. med ekstra citronsaft. Lun heri bollerne inden servering.

 

Velbekomme