Vare tilføjet til kurv
Levering tirs, ons, tors & fredag
Fragt fra kun 25,- / Gratis fragt fra 1.000,-

"BURGER" AF SORTFODSGRIS og middelhavs grønt

SVÆRHEDSGRAD
NEMT
AKTIV TILBEREDNING
ca. 30 min.
PERSONER
4
Hvis du troede, at verdens bedste burger absolut skal baseres på en bøf af hakket oksekød, er jeg sikker på, at du ændrer mening, når du tester opskriften her. Hvis du vil servere burgeren med en bolle, så kan du evt. reducer grøntsagerne til det halve.

DET DU SKAL BRUGE
  1. Sortfods-hamburgesas
    Taget ud fra frost og tøet op i køleskabet natten over.
  2. Moden bøftomat
    Befriet for stilken og skåret i 4 tykke skiver
  3. Squash
    Hver skåret i 4 skiver
  4. Auberginer, små
    Hver skåret i 4 skiver
  5. Stort løg
    Skåret i 4 tykke skiver
  6. Rød peberfrugt, stor
    Befriet for stil og kerner og skåret i 4
  7. Gul peberfrugt, stor
    Befriet for stil og kerner og skåret i 4
  8. Rød chili
    Befriet for stilken, skåret i 8 skiver på skrå
  9. Grøn chili
    Befriet for stilken, skåret i 8 skiver på skrå
  10. Rosmarinkviste
  11. Friskkværnet sort peber
  12. Flagesalt
  13. Jomfru olivenolie
SÅDAN GØR DU

TIP!

Grillet kød smager fantastisk, men pas på når du steger "bøfferne" her. De indeholder noget (sundt) fedt, som vil smelte og dryppe ned i gløderne og kan derfor lave høje flammer. Så steg dem ved indirekte varme, eller på en pande. PÅ sidstnævnte kan du tillige bruge det afsmeltede fedt efterfølgende.

 

1. Hvis du griller, så tænd din grill i ordentlig tid, skrub den grundigt og giv den en gang olivenolie inden du starter med at grille.

 

2. Drys de skivede squash, auberginer, peberfrugter og løg med salt og lad dem trække i mindst en time. Dup dem tørre med køkkenrulle og pensl dem med jomfru olivenolie og krydr med friskkværnet sort peber.

 

3. Grill dine grøntsager gyldne på hver side og grill samtidigt dine tomater, men pas på at de ikke går i stykker. Du kan evt. nøjes med kun at grille dem på den ene side.

 

4. Krydr dine Hamburgesas omhyggeligt med salt og friskkværnet peber og belæg dem, på den ene side, med chiliskiver og rosmarinkviste

 

5. Grill "bøfferne" 2 - 3 minutter på hver side.

 

6. Læg grøntsagerne og bøfferne i lag og server dem med en skøn, simpel grøn salat af f.eks. romainesalat, ruccola og salatløg.

 

God fornøjelse og velbekomme fra Thomas Rode