Vare tilføjet til kurv
NYT: Levering tirsdag, onsdag, torsdag og fredag
Fragt kun 29,- / Gratis fragt fra 1.000,-

GRILLET PLUMA AF SORTFODSGRIS & LØG med røget kryddersmør

SVÆRHEDSGRAD
NEMT
AKTIV TILBEREDNING
ca. 30 min.
PERSONER
4
Grillet supergris, intense, søde grillede zittauerløg, let bitre hårdt-grillede forårsløg samlet af røget smør, let syrnet med citronsaft og understøttet af aromatiske krydderurter. Det bliver ikke meget bedre.

DET DU SKAL BRUGE
  1. Pluma
    Taget ud fra frost og tøet op i køleskabet natten over.
  2. Store zittauerløg
    Halverede på tværs
  3. Forårsløg
    Befriet Befriede for det yderste lag
  4. Usaltet smør a 250 g
  5. Økologisk citron
    Den revne gule skal & saften
  6. Bredbladet persille
    Omhyggeligt vasket, befriet for stilke og hakket
  7. Friske aromatiske krydderurter som estragon, oregano, merian, citrontimian, løvstikke, basilikum,
    Omhyggeligt vasket, befriet for stilke og hakket
  8. Jomfru olivenolie
  9. Uraffineret havsalt
  10. Friskkværnet sort peber
SÅDAN GØR DU

TIP

OBS OBS OBS Retten her kræver, at du har en kuglegrill med låg på, hvis smørret skal have den rette røgsmag ! Du kan alternativt evt. smelte smørret på komfuret og smage til med røget salt, som du finder i webshoppen under krydderier (kommer snart)

 

1. Tænd og klargør din grill i ordentlig tid, så den er godt varm til, når du skal grille. Når grillen er klar, kommes smørret i en kasserolle, helst en uden plastic håndtag, og sættes under grillens låg (hvor smørret vil smelte og tage smag af røgen fra grillen).

 

2. Smør skærefladen på løgene og pensl dem med olivenolie. Sæt dem med skærefladen nedad på grillen og bag dem ved indirekte varme til, at de er møre. Det tager ca. 1 time.

 

3. Dup Pluma-stykkerne med et stykke køkkenrulle og krydr dem omhyggeligt med salt og friskkværnet sort peber på hver side.

 

4. Mariner forårsløgene i olivenolie, salt og friskkværnet sort peber.

 

5. Grill pluma og forårsløg ved hård varme, men uden at der kommer flammer, men vi vil gerne have røgen. Giv plumaen ca. 3 minutter på hver side, lad dem herefter trække 5 min. på en rist og give dem så ca. 1 min på hver side lige inden servering. Løgene skal gerne have god farve.

 

6. Pil imens skallen af løgene og hak dem groft.

 

7. Tag kasserollen af grillen, PAS PÅ DET VARME HÅNDTAG, og tilsæt de hakkede krydderurter og den revne citronskal. Smag til med citronsaft samt salt og peber. 8. Vend de hakkede løg med det røgede krydderurtesmør og anret dem i et dybt fad.

 

8. Skær Plumaen i mindre stykker og anret dem sammen med de grillede forårsløg ovenpå løgene. Drys med saltkrystaller.

 

Velbekomme