Vare tilføjet til kurv
NYT: Levering tirsdag, onsdag, torsdag og fredag
Fragt kun 29,- / Gratis fragt fra 1.000,-

MØRBRAD AF SORTFODSGRIS som tataki med avocadopuré

SVÆRHEDSGRAD
NEMT
AKTIV TILBEREDNING
CA. 30 MIN.
PERSONER
10
I Danmark har vi ikke tradition for at servere grisekød lyserødt og da slet ikke råt. Derfor serverer jeg det tit således, for at gøre op med de fordomme der måtte være. Det lykkes altid, når mine gæster ser kødets smukke mørkerøde farve – og ikke mindst, når de smager på det! ( Forret til ca. 10 personer)

DET DU SKAL BRUGE
  1. Solomillo af spansk sortfodsgris
    Optøet i køleskabet natten over
  2. Økologiske lime
    Saft og fintrevet skal
  3. Hvidløg
    Pillet og finthakket
  4. Frisk ingefær
    Skrællet og revet fint
  5. Koldpresset jomfru olivenolie
  6. Modne avocadoer
  7. Usaltet smør
    Brunet og klaret
  8. Julesalat
    Befriet for de yderste blade
  9. Champignons, store og faste
    Vaskede og befriet for stokken
  10. Halvsalt
  11. Friskkværnet sort peber
SÅDAN GØR DU

TIP!
Brug gerne en hed grill til at stege kødet på. Røgsmagen vil kun gøre oplevelsen endnu bedre.

 

1. Bland en marinade af limeskal, halvdelen af hvidløget, ingefær samt saft af en enkelt lime og 1/2 dl olivenolie. Lad det trække.

 

2. Fjern sølvhinden på de to mørbrader, krydr med salt og peber og pensl dem med lidt af marinaden fra punkt 1.

 

3. Steg mørbraderne meget hårdt på en varm pande eller grill, ca. 25 sekunder på alle fire sider, og lad dem køle lidt af.

 

4. Tag kødet ud af avocadoerne og kom det i en blender med resten af hvidløget, limesaften og det brunede smør. Blend til en helt glat puré og smag til med salt og peber. Fortynd evt. pureen med lidt vand, hvis den for tyk.

 

5. Skær julesalaten på tværs i stykker på 1 cm. Skær champignonerne ud som tændstikker. Mariner champignoner og julesalat med olivenolie, lidt limesaft samt salt og peber.

 

6. Smør puréeen ud i et tyndt lag i bunden af et fad. Skær mørbraderne i 3 mm tykke skiver og anret dem pænt på puré'en. Hæld marinade ud over, drys med salt og friskkværnet peber og anret julesalat og champignonstrimler øverst.

 

Velbekomme