Vare tilføjet til kurv
Levering tirsdag og fredag
Fri fragt fra 1.000 kr

MEATZA AF ØKOLOGISK GRIS med bacon af vildsvin

SVÆRHEDSGRAD
NEMT
AKTIV TILBEREDNING
CA. 30 MIN.
PERSONER
4
Meatza er en afart at den klassiske pizza, blot med en bund af kød. Principperne er derfor også meget lig dem, der ligger bag en god, klassisk pizza. Sørg blot for, at bundende er helt tynde, at panden er brændende varm, og at fyldet ikke bliver for højt.

DET DU SKAL BRUGE
  1. Hakket økologisk gris
    Optøet i køleskabet natten over
  2. Tørsaltet bacon med chipotle
    Eller måske med peber
  3. Økologiske æg
  4. Zittauerløg
    Pillede og revet groft
  5. Hvidløg
    Pillede og hakket meget fint
  6. Økologisk citron
    Fintrevet skal
  7. Frisk merian
    Fint hakkede blade
  8. Dijonsennep
  9. Koldpresset jomfru olivenolie
  10. Salatløg
    Pillede, snittet fint på et mandolinjern og lagt i isvand
  11. Grønne oliven
    Udstenede og evt. halverede
  12. Milde grønne chilier
    Befri dem for stilken, skær i tynde skiver
  13. Valnøddekerner
    Halverede
  14. Rucola
    Skyllet og slynget omhyggeligt
  15. Havsalt
  16. Friskkværnet sort peber
SÅDAN GØR DU

TIP!

Lige som med en klassisk pizzadej er det vigtigt, at kødet bliver æltet sejt og får lov til at hvile inden det rulles ud. 

 

1. Kom det hakkede kød i en skål og rør det sejt med æg, salt og peber. Tilsæt løg, hvidløg, citronskal, merian og sennep. Smag gerne farsen til, inden du deler den i fire lige store portioner.

 

2. Ælt luften ud af farsen og form fire flade meatzabunde på højst 1/2 cm tykkelse. De trækker sig en del under stegningen, så lav dem så flade som muligt.

 

3. Varm en pande og løft én bund ad gangen over og steg den ved hård varme et par minutter på hver side. Brug evt. et grydelåg til at vende bunden inden den steges på den anden side.

 

4. Løft bundene over på en bageplade med bagepapir. Prøv at få plads til alle fire bunde på en plade. Tænd for grillen i din ovn eller skru op på højeste temperatur.

 

5. Vend de fintsnittede salatløg med salt, peber og lidt olivenolie og fordel dem på meatzabundende.

 

6. Læg de tynde skiver bacon oven på, og fordel oliven, chiliskiver og de halverede valnødder, inden bundende bages i 4-5 minutter.

 

7. Anret med rucola på toppen og server!

 

Velbekomme