Vare tilføjet til kurv
Levering tirsdag og fredag
Fri fragt fra 1.000 kr

PLUMA AF SPANSK SORTFODGRIS med auberginekompot

SVÆRHEDSGRAD
NEMT
AKTIV TILBEREDNING
CA. 60 MIN.
PERSONER
4
Pluma er en udskæring fra toppen af boven på sortfodsgrisen. På trods af, at her er tale om et stykke kød fra boven, er det lige så mørt som den mest velhængte steak. Blot endnu saftigere og endnu dybere i smagen!

DET DU SKAL BRUGE
  1. Pluma de Iberico Bellota
    Optøet i køleskabet natten over
  2. Auberginer, store
    Prik huller i skindet så dampen kan slippe ud
  3. Skalotteløg
    Pillede og finthakkede
  4. Gulerod
    Skrællet og skåret i fine tern
  5. Soltørrede tomater
    Fint hakkede
  6. Hvidløg
    Pillet og finthakket
  7. Rød chili
    Efter temperament. Fjern stilk og kerner
  8. Frisk basilikum
    Fintsnittet
  9. Bredbladet persille
    Fintsnittet
  10. Koldpresset jomfru olivenolie
  11. Havsalt
  12. Friskkværnet sort peber
SÅDAN GØR DU

TIPS!

HUSK! Tænd op i din grill i god tid ! Lad risten brænde godt af, skrub den omhyggeligt med en grillbørste og gnid den med et stykke køkkenrulle dryppet med oliven olie umiddelbart inden du skal grille. Alternativt kan du bruge i grillpande.

 

1. Gnid auberginerne med olivenolie og placer dem over indirekte varme i kuglegrillen. Giv dem 30-40 minutter og vend dem ind imellem.

 

2. Tag auberginerne af grillen, når de er helt bløde og gennembagte. Afkøl dem let, flæk dem og skrab auberginekødet ud af skrællen. Hak kødet groft og kom det i en sigte, hvor vandet presses ud ved hjælp af en øse.

 

3. Pak imens kødet ud og dup det tørt med et stykke køkkenrulle. Krydr med friskkværnet sort peber og salt (du kan krydre med lidt finthakket chili, hvidløg og rosmarin alt efter smag).

 

4. Grill plumastykkerne hårdt på grillen ca. 3-4 minutter på hver side og lad dem trække minimum 5 minutter på en rist.

 

5. Varm olivenolien op i en gryde og sauter grøntsagstern, chili og hvidløg i et par minutter uden at det tager farve. Tilsæt auberginekødet og varm det igennem, smag til med salt og peber og vend til slut de hakkede krydderurter i.

 

6. Læg plumastykkerne tilbage på den hele grill og giv dem 30-45 sekunder. Del dem evt. på langs og anret dem på en skefuld af den aromatiske auberginekompot.

 

7. Server med en helt simpel salat – f.eks. med røde peberfrugter og hjertesalat.

 

 

Velbekomme