Vare tilføjet til kurv
Levering tirs, ons, tors & fredag
Fragt fra kun 25,- / Gratis fragt fra 1.000,-

SECRETO AF SORTFODSGRIS SOM ÆBLEFLÆSK

SVÆRHEDSGRAD
NEMT
AKTIV TILBEREDNING
CA. 30 MIN.
PERSONER
4
Denne vitale version af æbleflæsk med smag, "bid" og konsistens vækker minder om min saglig faders version. Sprødt grisekød, syrlige æbler med bid i stedet for en klæg, brun æblegrød med bløde flæsketern.

DET DU SKAL BRUGE
  1. Secreto af spansk sortfodsgris
    Optøet natten over i køleskabet
  2. Økologisk bacon i tern
  3. Zittauerløg
    Pillede og skåret i både
  4. Store, syrlige madæbler
    Skåret i 6 både og befriet for kernehus
  5. Grøn, palme eller sort kål
    Ribbede og skyllet omhyggeligt
  6. Hvidløg
    Flækket
  7. Rosmarinkvist
  8. Usaltet smør
  9. Havsalt
  10. Friskkværnet sort peber
SÅDAN GØR DU

TIP!

Nok skal kødet steges ved hård varme, men undgå at fedtet branker. Så kan det nemlig bruges igen!

 

1. Varm en pande op imens du krydrer kødet på begge sider med salt og peber. Steg det 3 minutter på hver side ved relativt høj varme. Tag kødet af panden og lad det hvile på en rist. Steg så bacontern sprøde og gyldne.

 

2. Kom løg, hvidløg, og rosmarinkvist i panden til baconternene og sauter et par minutter inden æblebådene følger trop. Sauter endnu et par minutter og tilsæt så den skyllede kål og sauter til bladene netop falder sammen.

 

3. Krydr omhyggeligt og hæld æbler, løg og kål over på et varmt fad.

 

4. Skyl panden, varm den op med lidt smør og steg kødet ca. 45 sekunder på hver side, inden det skæres i tynde skiver på tværs af fibrene og anrettes pænt på grøntsagerne. Drys med salt og server! 

 

God fornøjelse og velbekomme fra Thomas Rode