Vare tilføjet til kurv
NYT: Levering tirsdag, onsdag, torsdag og fredag
Fragt kun 29,- / Gratis fragt fra 1.000,-

SPRØDSTEGT BACON med jordskokkekompot og purløg

SVÆRHEDSGRAD
NEMT
AKTIV TILBEREDNING
CA. 25 MIN.
PERSONER
4
Denne ret er en variation af den klassiske labskovs til dem, der gerne vil springe kartoflerne over. Har du lyst til at prøve labskovsen med en lidt anden type bacon, så prøv med vores peber bacon, som giver retten et lille pift.

DET DU SKAL BRUGE
  1. Økologisk Dansk Bacon i Tern
  2. Store jordskokker
    Skrællede og skåret i store tern
  3. Salatløg
    Pillede og hakket groft
  4. Hønsefond/-bouillon
  5. Bouquet garni
    Rosmarin, timian, laúrbærblade, salvie
  6. Hvidløg
    Pillet og hakket fint
  7. Purløg
    Snittet fint
  8. Usaltet smør
    Gem en god klat til at røre i til slut
  9. Havsalt
  10. Friskkværnet sort peber
SÅDAN GØR DU

TIP!

Er jordskokkerne nyopgravede, kan du springe skrælningen over og nøjes med at skrubbe dem rene inden de skæres i tern. 

 

1. Lad smørret bruse op i en gryde med hvidløg og bouquet garni. Kom halvdelen af de udskårne jordskokker og salatløg i gryden, skru ned for varmen og læg låg på. Lad det småsimre ca. 15 minutter, eller til det er mørt, under jævnlig omrøring.

 

2. Tilsæt den anden halvdel af jordskokkerne og damp til de er næsten møre.

 

3. Steg imens baconternene gyldne og sprøde ved lav temperatur.

 

4. Fjern bouquet garni, rør resten af smørret i jordskokkekompotten og smag til med salt og peber. 5. Anret kompotten i en varm skål, drys purløg over og server de sprøde stykker kalvebacon til.

 

Velbekomme