Vare tilføjet til kurv
NYT: Levering tirsdag, onsdag, torsdag og fredag
Fragt kun 29,- / Gratis fragt fra 1.000,-

AROMATISKE NAKKEKOTELETTER I FAD med jordskokker og forårsløg

SVÆRHEDSGRAD
NEMT
AKTIV TILBEREDNING
CA. 60 MIN.
PERSONER
4-6
Her får du nakkekoteletter i fad i en noget alternativ, men utrolig velsmagende, version. Jeg er vild med god gris og asiatiske krydderier og håber du er enig. Og elsker du også stærk mad, så giv den endelig gas med chilierne!

DET DU SKAL BRUGE
 1. Økologiske danske nakkekoteletter af Rigtigmad gris
  Optøet i køleskabet natten over
 2. Frisk ingefær
  Skrællet og revet fint
 3. Hvidløg
  Pillede og fint snittede
 4. Økologisk lime
  Saft og fintrevet skal
 5. Rød chili
  Befriet for stilk og kerner
 6. Sherry vineddike
 7. Forårsløg
  Fjern roden og del i grønne toppe og hvide ”bunde”
 8. Hønsebouillon
 9. Tamari
 10. Korianderfrø
 11. Kanelstang
  Frisk revet
 12. Usaltet smør
  175 g brunes ved moderat varme og sigtes
 13. Jordskokker
  Skrællede
 14. Havsalt
 15. Friskkværnet sort peber
SÅDAN GØR DU

TIP!

Server gerne en asiatisk inspireret salat til retten – f.eks. af spæd salat, masser af frisk koriander, godt med pomelo, lidt knasende bønnespirer og ristede kokosflager. Så kan det ikke gå galt!

 

1. Tænd ovnen på 160 grader. Dup nakkekoteletterne med lidt køkkenrulle og krydr med salt, peber og kanel. Brun dem omhyggeligt på begge sider på en tør pande ved moderat varme og kom dem i et ildfast fad.

 

2. Tilsæt frisk ingefær, limeskal og -saft, hvidløg, chili, sherry vineddike, tamari, hønsebouillon samt den hvide del af forårsløgene.

 

3. Sæt koteletterne i ovnen og braiser dem i ca. 45 minutter. Tag dem ud og lad dem hvile mindst 30 minutter, og giv dem så en hurtig tur i ovnen igen lige inden servering.

 

4. Skær imens jordskokker i mindre stykker. Damp dem i 75 g smør og lidt vand til de er helt møre. Snit de grønne forårsløgtoppe fint, vend dem i jordskokkerne og smag til med salt og peber.

 

5. Imens koteletterne hviler, koges skyen fra kødet ind til det halve og tilsættes det brunede smør. Hæld saucen over de varmede koteletter og server med dampede jordskokker og gerne en god asiatisk salat.

 

Velbekomme