Vare tilføjet til kurv
Levering tirsdag og fredag
Fri fragt fra 1.000 kr

CULOTTE AF ØKOLOGISK LAM med grønne sager i pikant smørsovs

SVÆRHEDSGRAD
Nemt
AKTIV TILBEREDNING
ca. 25 min
PERSONER
4
Culotten er en lidt overset udskæring på lammet, hvilket er fuldstændigt ufortjent. Kødet er saftigt, mørt og velsmagende og lidt nemmere at overskue, når det skal skæres ud, end f.eks. en kalve - eller okseculotte.

DET DU SKAL BRUGE
  1. Culotte af Økologisk Dansk Rigtigmad Lam
    Taget ud fra frost og tøet op i køleskab natten over
  2. Økologisk Broccoli
    Taget ud fra frost og tøet op i køleskab natten over
  3. Grøn squash
    Skåret i trekanter
  4. Salatløg
    Salatløg
  5. Lime, Økologisk
    Skal af en lime og saft af begge lime
  6. Syltede grønne peberkorn
    Let knuste
  7. Skalotteløg
    Pillede og finthakkede
  8. Usaltet smør
    Skåret i tern
  9. Jomfru olivenolie
  10. Pinjekerner
SÅDAN GØR DU

TIP

Smørsovsen er en nem måde, at lave en god sovs i en håndevending og er meget alsidig. Den passer lige så godt til fjerkræ, som til fisk, skaldyr og her til lammekød. Det er vigtigt at holde en jævn temperatur, da saucen skiller, når den bliver for varm. Smørret har også svært ved, at emulgere saucen ordentligt, hvis den er kold. Husk også at tilsætte smørret lidt efter lidt.

 

1. Tænd din ovn på 225 grader. Varm en pande af passende størrelse. Rids fedtet på culotterne og krydr med salt og friskkværnet sort peber og steg fedtet sprødt og gyldent på panden.
Placer culotterne i et ildfast fad af passende størrelse og giv dem ca. 15 minutter i ovnen. Tag dem ud og lad dem hvile mindst 10 minutter. Giv dem herefter 4 - 5 minutter inden de skæres ud. Husk at skære på tværs af fibrene.

 

2. Sauter grøn chili, de knuste grønne peberkorn, samt den revne skal fra den ene lime, i lidt smør. Tilsæt saften af de to limefrugter og kog det hele igennem, i et minut eller to. Skru helt ned for blusset og pisk smørternene i væsken, lidt efter lidt, men i et tempo, så de hele tiden absorberes. Brug evt. en stavblender.

 

3. Varm en pande op og rist pinjekernerne herpå med lidt fint salt, indtil de er gyldne. Hæld dem over på en tallerken med køkkenrulle på. Kom lidt jomfru olivenolie i panden og sauter heri salatløgene, uden at de dog tager farve. Efter et par minutter lader du squashtrekanter og broccolibuketter følge efter. Hold grøntsagerne i bevægelse og sauter dem til, de er knapt møre. Krydr med salt og peber.

 

4. Kom grøntsagerne i et varmt fad og hæld saucen over. Drys med pinjekerner. Server kødet på et varmt fad ved siden af og drys gerne med saltkrystaller. 

 

Velbekomme