Vare tilføjet til kurv
Levering tirsdag og fredag
Fri fragt fra 1.000 kr

DAMPET ISLANDSK LAKS med blomkål, forårsløg og sorte oliven

SVÆRHEDSGRAD
NEMT
AKTIV TILBEREDNING
CA. 25 MIN.
PERSONER
4
Husk at laks ikke ikke har noget nævneværdigt bindevæv og derfor som sådan ikke skal gennemtilberedes. Sørg for at temeperaturen i centrum ikke overstiger 44-47 grader. Det tjekker du ved at føre en stegenål ind i fiskens centrum, holde den der 10 sekunder, hvorefter nålen holdes mod din overlæbe. Nålen skal ikke føles brændende varm, men behageligt lun.

DET DU SKAL BRUGE
  1. Islandske lakseportioner
    Tøet op natten over i køleskabet
  2. Stort blomkål
    Befriet for bladene
  3. Forårsløg
    Befriet for det seje yderste lag
  4. Sorte oliven, god kvalitet
  5. Hvidløg
    Pillet og fint snittet
  6. Rosmarin kvist
  7. Økologisk citron
    Saft og skal Befriet for det yderste seje lag
  8. Koldpresset jomfru olivenolie
  9. Rucola
    Skyllet og slynget omhyggeligt
  10. Havsalt
  11. Friskkværnet sort peber
SÅDAN GØR DU

TIP!

Når du skal fjerne skindet på laksen, gør du det således: Læg laksestykket med skindsiden nedad. Tag fat i den tyndeste del af fisken og skær ned til du netop rammer skindet. Drej kniven og skær med en savende bevægelse mellem skind og kød med kniven i en vinkel på ca 7-10 grader i retningen væk fra dig selv. 

 

1. Del blomkålen i små, ensartede buketter. Skræl stokken og skær den i skiver

 

2. Fjern toppen på forårsløgene der hvor de deler sig og del dem derefter i to på skrå.

 

3. Kom blomkål, forårsløg, hvidløg og rosmarinkvist i en sauterpande med olivenolie, oliven og den gule skræl af citronen, skrællet af ved hjælp af en tyndskræller. Sauter det hele 3-4 minutter ved moderat varme.

 

4. Fjern skindet på laksestykkerne og krydr fisken med salt og peber på begge sider. Læg fiskestykkerne i panden med grøntsagerne, og kom låg på (brug evt. en tallerken). Damp det hele i 8-10 minutter ved medium varme. Fisken skal gerne være næsten rå i midten og blomkålen stadig have bid. Drys med salt, dryp med citronsaft og drys rucola over retten med løs hånd inden servering.

 

Velbekomme