Vare tilføjet til kurv
NYT: Levering tirsdag, onsdag, torsdag og fredag
Fragt kun 29,- / Gratis fragt fra 1.000,-

HJORTEKØLLE STEG med cremede jordskokker & svampe

SVÆRHEDSGRAD
Nemt
AKTIV TILBEREDNING
ca. 20 min
PERSONER
4
Hjortekølle stegen er super nem at gå til. Nem at tilberede og ligeså nem at skære ud. Sundt, godt og ekstremt velsmagende.

DET DU SKAL BRUGE
  1. Hjortekøllesteg
    Taget ud fra frost og tøet op natten over i køleskab
  2. Økologiske jordskokker fra Magnihill
    Taget ud fra frost og tøet op natten over i køleskab
  3. Skalotteløg
    Pillede og snittede
  4. Hvide champignons, små og faste
    Halverede
  5. Shiitake svampe
    Befriet for stokken og halverede
  6. Hønse, kylling eller andebouillon, lys
  7. Foråsløg, små og ens størrelse
    Befriet for top, rod og det yderste seje lag, halverede
  8. Citron, økologisk
    Saft og skal
  9. Rosmarin, friske
  10. Laurbærblad
  11. Usaltet smør
  12. Sherryvineddike
  13. Blandede krydderurter
    F.eks. rosmarin, timian, salvie, merian meget finthakket
  14. Usaltet smør
SÅDAN GØR DU

TIP!

Du kan sagtens lave retten her med andre grøntsager både som sauce og fyld. Jeg har bl.a. brugt jordskokker pga. af den kridhvide farve såvel som smagen.

 

1. Tænd din ovn på 225 grader. Kom ca. 400 gram jordskokker, 100 gram champignons, rosmarin, laurbærblad i en tykbundet gryde og damp det hele i ca. 50 gram smør, i et par minutter. Tilsæt den lyse fond og kog det hele mørt ved moderat varme i ca. 15 minutter.

 

2. Sauter de resterende jordskokker og svampene i 50 gram smør, bare et par minutter. Tilsæt forårsløgene og giv dem ligeledes et par minutter.

 

3. Krydr stegen med salt og friskkværnet sort peber samt en blanding af finthakket rosmarin, salvie, merian og timian. Brun omhyggeligt stegen på alle sider og sæt den i ovnen i ca. 18 minutter. Tag den ud og lad den hvile i mindst 10 minutter.

 

4. Fjern laurbærbladet og rosmarinkvistene og blend derefter de møre jordskokker, gerne 6 - 8 minutter. Tilsæt de sidste 50 gram smør og smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft. Si saucen hvis den fremstår grynet

 

5. Vend stegen i 2,5 spsk. brusende smør, fjern så nettet og skær stegen i skiver på tværs.

 

6. Hæld saucen over grøntsagerne og svampene, smag til og anret i et varmt fad. Kom kødet på fadet og husk lidt saltkrystaller.

 

Velbekomme