Vare tilføjet til kurv
Levering tirsdag og fredag
Fri fragt fra 1.000 kr

KANIN MARINERET MED DIJONSENNEP med smeltede porrer & trompetsvampe

SVÆRHEDSGRAD
NEMT
AKTIV TILBEREDNING
ca. 40 min
PERSONER
4
Kaninkødet smager en smule mere karakterfuldt end kylling, er mørt og saftigt, hvis det bliver ordentligt tilberedt.

DET DU SKAL BRUGE
  1. Varde Ådal Kanin
    Taget ud fra frost og tøet op i køleskabet natten over.
  2. God Dijonsennep
  3. Jomfru olivenolie
  4. Citron, økologisk
    Saften og den gule skal
  5. Frisk salvie
    Finthakket
  6. Friskkværnet sort peber
  7. Porrer, det hvide
  8. Skalotteløg
    Pillede og skåret i fine ringe
  9. Hvidløg
    Pillet og fint snittet
  10. Sorte trompetsvampe
    Trevlet op og skyller omhyggeligt ad flere gange
  11. Usaltet smør
  12. Forårsløg
    Befriet for rod, top samt det yderste seje lag
  13. Gulerod, porre, løg og hvidløg
    Klargjort til fonden
  14. Uraffineret havsalt
  15. Friskkværnet sort peber
SÅDAN GØR DU

TIP!

Skær rygfileterne af skroget ved hjælp af en skarp kniv og del dem i tre stykker. Skær kødet af lårene og del det i muskler. Det er ikke så svært når man har prøvet det et par gange.

 

1. Kom kaninkødet i et fad. Rør sennep, salvie, olivenolie, citronskal- og saft sammen og krydr med salt og friskkværnet sort peber. Vend kødet med blandingen og mariner ca. 30 minutter.

 

2. Skær imens de vedlagte bug og hals stykker i mindre stykker og brun det hårdt i en pande med kanin-bovene og urterne. Dæk med hvidvin eller vand og saften af en citron. Kog ca. 45 minutter ved svag varme.

 

3. Lad smørret bruse op i en gryde og tilsæt skalotteløg, hvidløg og porrer. Skru ned og lad porrerne smelte ved medium varme uden at det får farve, i ca. 20 minutter. Tilsæt herefter trompetsvampene og giv dem 5 - 7 minutter sammen med porrerne. Tænd ovnen på 90 grader.

 

4. Si væsken fra benene. Tag bovene fra og lad dem køle lidt af inden kødet pilles af og skæres i tern.

 

5. Tør panden af, sæt den på blusset og lad den blive godt varm og steg kaninstykkerner ca. 2 - 3 minutter på hver side inden de tages af og holdes lune i ovnen. Steg forårsløgene ved høj varme i samme pande og lad dem følge kaninstykkerne i den lune ovn.

 

6. Hak kaninlever groft og steg dem lynhurtigt rosa i panden. Hæld kaninfonden over og kog den hurtigt op. Hæld derefter pandens indhold i en blender med en klat smør og blend 3 - 4 minutter.

 

7. Hæld saucen fra blenderen gennem en fin si over i en kasserolle. Smag omhyggeligt til med salt og peber samt evt. lidt citronsaft.

 

8. Vend bovkødet sammen med porrerne og smag til. Anret porrerne på et varmt fad og fordel kød og forårsløg herpå. Byd saucen til. 

 

Velbekomme