Vare tilføjet til kurv
NYT: Levering tirsdag, onsdag, torsdag og fredag
Fragt kun 29,- / Gratis fragt fra 1.000,-

PLUMA MED ARTISKOK Tomat-olivenolie emulsion med brændt hvidløg

SVÆRHEDSGRAD
Medium
AKTIV TILBEREDNING
CA. 35 MIN.
PERSONER
4
Er det første gang du skal smage Pluma, så glæd dig! Den intense smag, den mørke farve og det saftige, fedtmarmorerede kød sparker enhver ribeye du nogensinde har smagt fuldstændigt af banen!

DET DU SKAL BRUGE
  1. Pluma af spansk sortfodsgris
    Optøet i køleskabet natten over
  2. Økologisk citron
  3. Artiskokker, store
  4. Hvidløg
    Pillede og fint snittet
  5. Små stilk tomater, meget modne
    Halverede
  6. Modne tomater
    Skåret i både og befriet for kernerne
  7. Spæde spinatblade
    Skylle og slynget omhyggeligt
  8. Rosmarinkvist
  9. Rød chili
    Befriet for stilk og kerner og fint hakket
  10. Koldpresset jomfu olivenolie
  11. Havsalt
  12. Friskkværnet sort peber
SÅDAN GØR DU

TIP!

Ikke mange tør at give sig i kast med artiskokker i deres madlavning, men fremgangsmåden i denne opskrift er ret nem at gå til. Alternativt er der masser af gode videoer på nettet, hvor du kan se, hvordan man tournerer artiskokker. Prøv det er par gange – så sidder den i skabet! 

 

1. Sæt en stor gryde vand over med lidt salt og saften af en citron. Bræk stokken af artiskokkerne og skær halvdelen af de øverste blade af. Kog artiskokkerne 8-10 minutter og lad dem evt. køle lidt af i lagen. Pluk bladene af og fjern "høet" ved hjælp af en ske. Skær bundene i sjettedele.

 

2. Kom lidt olivenolie i en kasserolle og steg hvidløget gyldent. Hæld resten af olivenolien i kasserollen og lad hvidløget småsimre videre i 7-10 minutter uden at koge.

 

3. Krydr kødet med salt, peber, rosmarinblade og chili, og steg det 3-4 min på hver side på en meget varm pande. Lad det hvile på en rist og gem fedtet.

 

3. Sauter artiskokbunde sammen med tomater et par minutter og vend så hvidløgsolie og spinatblade i. Smag til med salt og peber.

 

5. Brug en stavblender til at emulgere og blende saucen, og si den over i en serveringsskål. Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft.

 

6. Anret grøntsagerne på et varmt fad. Vend hurtigt kødet på panden, flæk det på langs og anret sammen med grøntsagerne. Server med saucen.

 

Velbekomme