Vare tilføjet til kurv
Levering tirsdag og fredag
Fri fragt fra 1.000 kr

AVOCADO ÆGGEKAGE med sprød chipotle bacon

SVÆRHEDSGRAD
NEMT
AKTIV TILBEREDNING
CA. 15 MIN.
PERSONER
4
Et frisk pust til den klassiske æggekage som vi alle kender. Lynhurtig og supernem at gå til!

DET DU SKAL BRUGE
  1. Økologisk dansk bacon med chipotle
    Optøet i køleskabet natten over
  2. Avocado
    Faste, men modne
  3. Lille spidskål
    Befriet for de yderste seje blade, skåret i kvarte og befriet for stokken
  4. Økologisk lime
    Saft og fintrevet skal
  5. Muskatnød
    Friskrevet
  6. Hvidløg
    Pillede og halverede
  7. Grøn chili
    Befriet for stilk og kerner
  8. Bredbladet persille
    Skyllet og slynget omhyggeligt
  9. Basilikum
    Skyllet og slynget omhyggeligt
  10. Økologiske æg
  11. Koldpresset jomfru olivenolie
  12. Havsalt
  13. Friskkværnet sort peber
SÅDAN GØR DU

TIP!

Hvis du er i tvivl om din pande slipper ordentligt, så klip et stykke bagepapir til så det passer i pandens bund. Den virker hver gang!

 

1. Tænd ovnen på 175 grader. Steg baconen på begge sider i en tykbundet pande ved moderat varme til det er sprødt og gylden. Tag den sprøde bacon af panden, men lad fedtet blive.

 

2. Pil de yderste blade af de kvartede spidskål - de skal have omtrent samme længde som avocadoerne - og gem dem. Halver 4 avocadoer, fjern stenene og tag kødet ud ved hjælp af en ske.

 

3. Drys limeskal, lidt salt og peber i panden med det smeltede baconfedt. Læg så skiftevis halve avocadoer og spidskål skåret i kvarte i stjerneform og steg dem 3-4 minutter.

 

4. Blend æggene med de sidste 2 avocadoer, chili, salt, peber, hvidløg og lidt friskrevet muskatnød og hæld massen i panden til spidskål og avocado. Steg videre i 2-3 minutter og sæt panden i ovnen i ca. 8-10 minutter.

 

5. Snit imens de de yderste spidskålsblade fint og mariner dem med salt, peber, limesaft og olivenolie. Pluk bladene af persille og basilikum, og vend dem i.

 

6. Tag æggekagen ud af ovnen. Løsn den evt. ved hjælp af en paletkniv og vend den ud på et fad eller et skærebræt. Læg de sprøde skiver bacon over og server med salaten.

 

Velbekomme