Vare tilføjet til kurv
FRI FRAGT FRA 1.000,-
INTET MINIMUMSKØB NÅR DU HANDLER

CHILI CON CARNE m/chokolade & tørret Karl Johan

SVÆRHEDSGRAD
Nemt
AKTIV TILBEREDNING
ca. 30 min
PERSONER
4
Den berømte oksekødsret fra den texanske prærie er nu også nået frem til Rigtigmads opskrift univers.

DET DU SKAL BRUGE
  1. Oksebov m/ ben 1000 gram
    ELLER hakkekød af Økologisk Dansk Okse. Taget ud fra frost og tøet op i køleskabet natten over.
  2. Chipotle bacon i skiver
    Taget ud fra frost og tøet op i køleskabet natten over
  3. Rødløg
    Pillede og grofthakkede
  4. Hvidløg
    Pillede og grofthakkede
  5. Rød chili
    Befriet for stilk og kerner, groft hakket
  6. Chili Con Carne blanding fra Mandala
    Efter temperament
  7. Tynd oksefond
  8. Tomatpuré
  9. Modne bøftomater
    Skåret i grove tern
  10. Bønner
    Økologiske fra Clearspring
  11. Tørrede Karl Johan svampe fra Økotaste
  12. Friis-Holm - La Dalia 100 %
    Eller efter smag
  13. Jomfru olivenolie
  14. Frisk lime
  15. Frisk oregano
    Friskhakket
  16. Avocado
    Se opskriften for avocadopuré
  17. Friskkværnet sort peber
  18. Bøgerøget salt fra Saltverk
SÅDAN GØR DU

TIP!

OBS! Du kan naturligvis også med stor succes anvende vores hakkede oksekød.
En hurtig ret at flække sammen, men som bare smager bedre af, at få lov til at snurre i et par timer.

 

1. Skær kødet fra benet og skær det i fine tern eller strimler med en kniv. Lidt ligesom hvis du skulle lave en klassisk italiensk sugo. ELLER brug vores hakkede oksekød. Skær baconen i stifter på tværs. Vendt kødet og bacon med salt og friskkværnet peber.

 

2. Varm en gryde op med olivenolie og brun kødet omhyggeligt, evt. af flere omgange, så det får god stegeskorpe.

 

3. Tilsæt svampene, rød- og hvidløg sammen med chili con carne blandingen fra Mandala og rist omhyggelig det hele igennem inden tomaterne og fonden kommes ved.

 

4. Læg låg på gryden og lad chilien snurre stille og roligt i 3,5 - 3 timer.

 

5. Kom bønnerne i chilien og smag til med røget salt, peber, lime saft og evt. skal og varm det hele ordentligt igennem inden du slutteligt smager til med chokolade.

 

6. Server evt. chilien med avocado puré, som et alternativ til creme fraiche.

 

AVOCADO PURÉ: Tag kødet ud af 4 avocadoer og kom dem i en blender med et halvt hvidløgsfed, saften og skallen af en lime og brunet smør eller olivenolie. Blend til en helt glat puré og smag til med salt og peber.

 

Velbekomme