Vare tilføjet til kurv
NYT: Levering tirsdag, onsdag, torsdag og fredag
Fragt kun 29,- / Gratis fragt fra 1.000,-

GAMMELDAWS OKSESTEG på en lidt nymodens måde

SVÆRHEDSGRAD
NEMT
AKTIV TILBEREDNING
CA. 30 MIN.
PERSONER
4
En ny vinkel på den klassiske oksesteg – her i en forklædning, der vil gøre sig godt i de kolde måneder, hvor rødbederne smager absolut bedst og gør allermest gavn.

DET DU SKAL BRUGE
  1. Økologisk Oksegrydesteg af tykkam af Rigtigmad Okse
    Optøet i køleskabet natten over
  2. Økologisk dansk bacon i tern
    Optøet i køleskabet natten over
  3. Frankly Lilla
    Rødebede-/ingefær juice
  4. Små rødbeder
    Kogt i 15 minutter, afkølet i koldt vand og skrællen smuttet af
  5. Sorte peberkorn
    Groft knuste
  6. Markchampignon
    Rensede, befriet for roden og skåret i mindre stykker
  7. Små rødløg
    Pillede
  8. Salvie
    Befriet for stilke
  9. Rosmarin
    Befriet for stilke
  10. Timian
    Befriet for stilke
  11. Allehånde
    Knust
  12. Økologisk citron
    Saft og fintrevet skal
  13. Usaltet smør
    I tern
  14. Rødbedeblade eller rød mangold
    Skyllet og slynget omhyggeligt
  15. Frisk Peberrod
    Efter smag
  16. Havsalt
  17. Friskkværnet sort peber
SÅDAN GØR DU

TIP!

Lang tilberedning, lav temperatur og hviletid er tre vigtige elementer når godt kød med struktur skal tilberedes, så det bliver både mørt, saftigt og lækkert. Men det er det hele værd! 

 

1. Tænd ovnen på 150 grader. Bind stegen op med køkkensnor og krydr omhyggeligt med salt og peber. Hak en blanding af rosmarin, salvie, timian, citronskal, hvidløg og lidt knust allehånde og rul stegen i det, inden den brunes omhyggeligt på alle sider i en stegegryde.

 

2. Kom rødbedejuice, knuste peberkorn, citronsaft og bacontern i gryden, læg låg på og stil gryden i ovnen i ca. 1 1/2 time.

 

3. Klargør i mellemtiden markchampignon, rødbeder og rødløg og kom dem i gryden til kødet. Suppler evt. med lidt vand og giv det hele yderligere 1-1 1/2 time. Tag så kødet op og lad det hvile i mindst en halv time.

 

4. Varm rødbedesky og grøntsager godt igennem, spæd evt. med yderligere vand, inden det kolde smør svinges i og glaserer rødbeder og svampe.

 

5. Skær kødet i skiver og læg de glaserede grøntsager ved. Drys rødbede- eller mangoldblade over og afslut med friskrevet peberrod.

 

Velbekomme