Vare tilføjet til kurv
Levering tirs, ons, tors & fredag
Fragt fra kun 25,- / Gratis fragt fra 1.000,-

Gullasch

SVÆRHEDSGRAD
NEMT
AKTIV TILBEREDNING
ca. 20 min.
PERSONER
4
Gullasch er en ret, de fleste synes at kende, men sandheden er nok, at det de fleste kender som Gullasch, blot er en betegnelse for det, der på kokkesprog hedder “kød i mørke”. En blanding af overskudskød og afpuds af ubestemmelig karakter, der bliver braiseret med lidt paprika, forskellige grøntsager, tomatpuré og hvad der ellers måtte ligge og flyde i køleskabet. Her er min version på Gullasch, sådan som jeg lærte at lave den, da jeg i sin tid, som ung kok, arbejdede på en af de bedste restauranter i Østrig, hvor de historisk har stolte gullasch-traditioner tilbage fra Det Østrig-Ungarske Kejserrige. På restauranten var der bestemt ikke plads til svinkeærinder, når der var Gullasch på personalemenuen.

DET DU SKAL BRUGE
 1. Jomfru olivenolie
 2. Løg
  Pillede og snittet i fine tern
 3. Hvidløg
 4. Wokstrimler af Økologisk Dansk Okse
  (Tern kan også bruges)
 5. Mandala sød paprika
  Eller 1 spsk. sød og 1 spsk. røget paprika
 6. Tomatpuré
 7. Sennep
 8. Rødvinseddike
 9. Kommen
  Let knust
 10. Bouillon af græssende okser
 11. Merian
  Friskhakket
SÅDAN GØR DU

TIP!
Lav gerne en ordentlig portion Gullasch og frys den ned i portioner når du alligevel er i gang. Det tager ikke ret meget længere tid.

 

1. Varm fedtstoffet op i en tykbundet gryde og sauter heri løg og hvidløg til de begynder at falde sammen og tage farve. Jo brunere løgene er, des mere farve og smag får din gullasch.


2. Tilsæt oksekødet og sauter/steg det med et par minutter inden paprika og tomatpuré tilsættes og sauteres med, uden at du brænder det på.


3. Tilsæt sennep, rødvinseddike samt kommen og rør rundt, inden der tilsættes oksebouillon, så det netop dækker kødet. Læg låg på gryden, sænk temperaturen og lad gullaschen simre ved svagt blus ca. 2 timer, til kødet er helt mørt. Smag til med salt og peber og drys med hakket merian umiddelbart inden servering.


4. Server med græskarkompot, selleripuré eller bagte søde kartofler

 

God fornøjelse og velbekomme fra Thomas Rode