Vare tilføjet til kurv
FRI FRAGT FRA 1.000,-
INTET MINIMUMSKØB NÅR DU HANDLER

KØDSOVS / SAUCE BOLOGNESE - Den klassiske Italienske

SVÆRHEDSGRAD
NEMT
AKTIV TILBEREDNING
ca. 20 min
PERSONER
5
Rigtigmads bud på det italienske køkkens nok mest populære ret. Hovedingrediensen i Spaghetti Bolognese er også hovedingrediensen i Lasagne. Behøver jeg sige mere.

DET DU SKAL BRUGE
  1. Hakkekød af 100 % Græsfodret Økologisk Dansk Okse (8-12%)
    Taget ud fra frost og tøet op i køleskabet natten over.
  2. Økologisk Dansk Bacon i Skiver med Chipotle
    Taget ud fra frost og tøet op i køleskabet natten over.
  3. Hvidløg
    Pillet og fintsnittet
  4. Flåede hakkede tomater
    Økologiske
  5. Frisk timian
  6. Frisk oregano
    Hakket
  7. Frisk rosmarin
    Hakket
  8. Rød chili
    Befriet for stilk og kerner og fintsnittet
  9. Gulerødder
    Skrællede og fintsnittede
  10. Bladselleri
    Befriede for de seje tråde og fintsnittede
  11. Zittauerløg
    Pillede og groft hakkede
  12. Laurbærblade
  13. Jomfru olivenolie
  14. Uraffineret havsalt
  15. Friskkværnet sort peber
SÅDAN GØR DU

TIP!

Du kan snildt tune din Bolognese med flere grøntsager, lækre svampe eller andre krydderurter end dem jeg har foreslået. 

 

1. Skær baconen fint og kom det i en tykbundet gryde med en god slat olivenolie og steg det et par minutter. Tilsæt de hakkede løg og småsteg dem til de langsomt får farve.

 

2. Tilsæt det hakkede oksekød og hak/løsne det ved hjælp af en grydeske og brun omhyggeligt under omrøring, indtil det hakkede kød er helt findelt, og har fået farve.

 

3. Tilsæt de hakkede og flåede tomater, laurbærblade, timian og rosmarin samt lidt friskkværnet sort peber, tillige med lidt vand.

 

4. Skru ned og lad kødsaucen simre, mindst en times tid, gerne længere. Spæd evt.med vand undervejs.

 

5. Tilsæt det hakkede oregano og smag til med salt og yderligere friskkværnet peber.

 

 

Velbekomme