Vare tilføjet til kurv
NYT: Levering tirsdag, onsdag, torsdag og fredag
Fragt kun 29,- / Gratis fragt fra 1.000,-

TOURNEDOS AF NATUROKSE PÅ SUR-SØDE LØG med en emulsion af persille og estragon

SVÆRHEDSGRAD
NEMT
AKTIV TILBEREDNING
CA. 50 MIN.
PERSONER
4
De flotte tournedos er everybodys darling. Møre som smør, nemme at gå til og her med supernemt tilbehør og en sauce som ikke kræver, at du skal stå og koge fond i mange timer. Ren nydelse!

DET DU SKAL BRUGE
  1. Økologisk tournedos af naturokse fra Rigtigmad Okse
    Optøet i køleskabet natten over
  2. Syltede grønne peberkorn
  3. Dijon sennep
  4. Zittauerløg
    Halverede
  5. Bredbladet persille
    Plukket og skyllet
  6. Fransk estragon
    Plukket og skyllet
  7. Usaltet smør
  8. Stort skalotteløg
    Pillet og fint hakket
  9. Koldpresset jomfru olivenolie
  10. Økologisk citron
    Saft
  11. Havsalt
  12. Friskkværnet sort peber
SÅDAN GØR DU

TIP!

Når du steger kød som f.eks tournedos'er, steaks og koteletter er det en god idé at komme frisk rosmarin, timian, salvie, laurbærblad samt et flækket fed hvidløg med i fedtstoffet du steger i. Det giver stegeskorpen en skøn aroma!

 

1. Krydr tournedos’erne med salt og peber. Brun dem i olivenolie 2-3 minutter på hver side ved god varme og tag dem af.

 

2. Skru ned for varmen og læg de halverede løg på panden med skærefladen nedad. Steg dem ved moderat varme, ca. 35-40 minutter eller indtil de er helt møre og nemt kan smuttes ud af skallerne.

 

3. Knus de grønne peberkorn. Smør tournedos’erne på stegefladen med lidt sennep og drys med de knuste peberkorn.

 

4. Kog det hakkede skalotteløg i 2 1/2 dl vand i 3-4 minutter, tilsæt persilleblade og blancher dem i vandet i 1-2 minutter. Hæld blandingen i en blender med en god klat smør og blend 5-6 minutter til saucen er irggrøn. Si den og smag til med salt, peber samt evt. lidt citronsaft. Herefter må saucen ikke koge, da den så risikerer at skille.

 

5. Giv tournedos’erne 10-12 minutter i ovnen ved 225 grader og lad dem hvile i mindst 5 minutter.

 

6. Smut imens løgene ud af skallerne, hak dem og smag til med citronsaft, salt og peber.

 

7. Anret dine tournedos på en bund af løg på varme tallerkener. Skum saucen op med en stavblender og server den til de lækre bøffer.

 

 Velbekomme