Vare tilføjet til kurv
Levering tirsdag og fredag
Fri fragt fra 1.000 kr

LANGTIDSSTEGTE GULERØDDER, SPIDSKÅL OG BREDBLADET PERSILLE

SVÆRHEDSGRAD
NEMT
AKTIV TILBEREDNING
CA. 20 MIN.
PERSONER
4
Værsgo! Hvis du mangler inspiration til et alternativ til T.L.C. salaten, synes vi selv denne her er et godt bud.

DET DU SKAL BRUGE
  1. Gulerødder
    Gerne i forskellige farver, skrællede og befriet for top og rod
  2. Rucola
    Skyllet og slynget omhyggeligt
  3. Usaltet smør
  4. Hvidløg
    Flækkede
  5. Friske kryddeurter
    F.eks. rosmarin, timian, salvie, citrontimian, sar, merian, oregano, laurbærblade
  6. Økologisk citron
    Skal skrællet med tyndskræller
  7. Koldpresset jomfru olivenolie
  8. Havsalt
  9. Friskkværnet sort peber
SÅDAN GØR DU

TIP!

Vi spiser også med øjnene - så vælg gerne gulerødder i alle de nuancer du kan finde!

 

1. Smelt smørret i en tykbundet pande. Kom ca. 800 g af gulerødderne i panden med hvidløg, krydderurter og citronskal. Krydr med salt og peber og dæk gulerødderne delvist med et låg (eller en tallerken) og steg dem næsten helt møre. Det tager 30-40 minutter.

 

2. Høvl i mellemtiden de resterende gulerødder i tynde strimler med tyndskrælleren og læg dem i koldt vand med et par isterninger.

 

3. Umiddelbart inden servering hældes vandet fra, og gulerodsstrimler og rucola vendes med olivenolie, lidt citronsaft og salt og peber.

 

4. Fjern krydderurter og citronskal fra gulerødderne og læg de langtidsstegte rødder i et fad. Dekorer med den sprøde gulerodssalat og server - f.eks. til en god ret med kalvekød. 

 

Velbekomme