Vare tilføjet til kurv
NYT: Levering tirsdag, onsdag, torsdag og fredag
Fragt kun 29,- / Gratis fragt fra 1.000,-

LUN HVIDKÅLSSALAT MED SALATLØG, BACON OG PURLØG

SVÆRHEDSGRAD
NEMT
AKTIV TILBEREDNING
CA. 20 MIN.
PERSONER
4
Endnu et tilbehør, der sniger mere kål ind på menuen. Du kan servere den som alternativ til spaghetti, f.eks. til en god kødsovs.

DET DU SKAL BRUGE
  1. Økologisk dansk bacon i tern
  2. Hvidkål
    Befriet for stok og de yderste blade
  3. Økologisk citron
    Saft eller ca. 5 cl sherry vineddike
  4. Salatløg
    Pillede
  5. Purløg
    Skåret i 1 cm stykker
  6. Koldpresset jomfru olivenolie
  7. Havsalt
  8. Friskkværnet sort peber
SÅDAN GØR DU

TIP!

Isvand hjælper med at holde grøntsagerne supersprøde inden de skal anvendes i retten, og kan også være et godt trick, hvis dine grøntsager eller krydderurter har mistet gejsten. 

 

1. Snit hvidkål meget fint med en god kniv eller i en foodprocessor. Kom den i en skål med olivenolie, citronsaft eller sherryvineddike samt salt og peber og rør det hele sammen.

 

2. Steg bacontern i lidt olivenolie ved moderat varme til de er gyldne. Hæld de sprøde tern og fedtet fra stegningen over kålen og rør omhyggeligt rundt. Lad salaten trække et lunt sted i mindst 30 minutter.

 

3. Snit salat øg fint ved hjælp af et mandolinjern og læg skiverne i koldt vand med et par isterninger.

 

4. Afdryp salatløg og vend dem sammen med purløg i hvidkålssalaten. Smag til med salt og peber og server - gerne til en god kødsovs med masser af smag.

 

Velbekomme