Vare tilføjet til kurv
Levering tirsdag og fredag
Fragt kun 29,- / Gratis fragt fra 1.000,-
Pan do Mar

Ansjoser i Økologisk Olivenolie

50 gram

Pris
DKK 38,00

Beskrivelse

Denne ansjos fra Pan Do Mar er en lille fisk, som faktisk er en del af sildefamilien. Den fileteres og saltes kraftigt inden de konserveres i jomfru olivenolie, straks efter fangsten. Den hurtige proces er ekstremt vigtigt, da den ernæringsmæssige værdi af de vigtige omega 3 fedtsyrer, som ansjoserne skattes så højt for, er meget følsomme overfor varme, lys og luft. En god ansjos skal have en dyb, tæt og rig umami-smag, og må ikke smage fisket.

Den gode historie

Højkvalitets fiskekonserves fra spansk, bæredygtigt fiskeri. Fanget tæt på kysten i Biscayen af små fiskebåde på gammeldags facon. Fiskene håndfileteres, saltes og konserveres i koldpresset økologisk jomfru olivenolie, som man traditionelt har gjort det i Galicien i århundreder.

Det skånsomme fiskeri fra små dagsbåde, den nænsomme behandling og brugen af økologiske ingredienser sikre høj spisekvalitet tillige med en stor ernæringsmæssig værdi. 

Sådan kan du gøre

Ansjosen er en uvurderlig ingrediens i et sandt væld af gastronomiske klassikere fra ind- og udland, hvor den bruges som et intenst boost til smagen, ofte i selskab med ingredienser uden den store smag. Vi har f.eks. Janssons fristelser, Spaghetti alla Puttanesca, ligesom den også bruges som umami-rig smags-indsprøjtning i vores traditionelle leverpostej. Men et sted, hvor ansjosen virkelig gør sig, er den klassiske Salade Nicoise, den perfekte morgenmad eller frokostret. Blend ca. 50 gram ansjoser med et lille pillet skalotteløg, et hvidløgsfed (uden kimen i midten), lidt hvidvinseddike og 4 - 5 dl god jomfru olivenolie. Server dressingen til friske sprøde salatblade, gode oliven, al dente kogte grønne bønner, solmodne tomater og peberfrugter, smilende æg og en god let smuldret tun i jomfru olivenolie. 

Ingredienser:

60% ANSJOSER, 40% *ekstra jomfru olivenolie, havsalt. *=økologisk

Næringsindhold pr. 100g:

Energi 729 kJ/ 174 kcal, Fedt 13,1, heraf mættet fedtsyrer 2,0g, Kulhydrat 0,3g heraf 0g sukkerarter, 23g protein, 10g Salt.

Leveres som tørvare.

760 kr. pr. kg