Vare tilføjet til kurv
BESTIL TIL JUL & NYTÅR ALLEREDE NU!
SIDSTE BESTILLING INDEN JUL & NYTÅR ER ONSDAG D. 18 DEC KL. 12.00
Rigtigmad

Chorizo Bellota af Fritgående Agernfodret Spansk Sortfodsgris

100 gram

Medlemspris
DKK 49,50
Normalpris
DKK 62,00
Bliv medlem og spar DKK 12,50,- på denne vare.

Beskrivelse

Småkød og fedt fra spansk sortfodsgris hakkes og blandes med røget paprika fra La Vera, hvidløg og havsalt. Farsen stoppes i naturtarm og lufttørres. Intet andet ud over traditionelt håndværk, krydderier, kød og tid. Betegnelsen Nature indikerer, at der ikke anvendes konserveringsmidler og nitrit, farvestoffer eller surhedsregulerende midler.

Den gode historie

Sortfodsgrisene også kendt som Pata Negra de Iberico lever hele deres liv under åben himmel på La Dehesa, højsletten på grænsen mellem Spanien og Portugal, og hver gris har 2 hektar natur til deres rådighed. Fra 1. oktober til slagtningen begynder i midten af december, lever grisene udelukkende af agern og græs, de selv finder, og de tager på den diæt ca 1 kg på hver dag. Kombinationen sikrer ligeledes en sammensætning af fedtsyrer, der for over 70 % vedkommende er den samme som i olivenolie. Kun denne kvalitet får betegnelsen Bellota, som betyder agern på spansk. Grisene er ved slagtning 18-24 måneder og vejer op mod 200 kg modsat en dansk gris, der slagtes i en alder af 5 måneder med en vægt på ca 80 kg. 

Sådan kan du gøre

Tag chorizoen ud af køleskabet inden, den skal nydes. Server pølsen på en tapas tallerken, på din røræg eller brug den i det varme køkken. 

Ingredienser:

Svinekød fra Pata Negra de Iberico Bellota, havsalt, paprika, sukker.  Altid 100 % naturligt indhold. 

Næringsindhold pr. 100g:

Energi 1541kj/370kcal, Fedt 31,2g, heraf mættede fedtsyrer 10,1g, Kulhydrat 2g, heraf sukkerarter 2g, Protein 25g, Salt 0,8g.

Leveres som kølevare.

495 kr. pr. kg