Vare tilføjet til kurv
Levering tirsdag og fredag
Fragt kun 29,- / Gratis fragt fra 1.000,-
Rigtigmad

Jamón Bellota af Fritgående Agernfodret Spansk Sortfodsgris

100 gram

Pris
DKK 155,50

Beskrivelse

Saltet og lufttørret skinke af spansk sortfodsgris. Skinkerne modner i 48 mdr. Intet andet ud over traditionelt håndværk, kød, salt og tid. Betegnelsen Nature indikerer, at der ikke anvendes konserveringsmidler og nitrit, farvestoffer eller surhedsregulerende midler. Stykkerne er skåret på autentisk, traditionel-vis, og er tykkere end de papirstynde skiver som du måske er vant til. Vi elsker dem for dét og for den autentiske måde at behandle produktet på. Alt vores sortfodsgris er selvfølgelig af kvaliteten Iberico de Bellota - vogt dig for efterligner.

Den gode historie

Sortfodsgrisene også kendt som Pata Negra de Iberico lever hele deres liv under åben himmel på La Dehesa, højsletten på grænsen mellem Spanien og Portugal, og hver gris har 2 hektar natur til deres rådighed. Fra 1. oktober til slagtningen begynder i midten af december, lever grisene udelukkende af agern og græs, de selv finder, og de tager på den diæt ca 1 kg på hver dag. Kombinationen sikrer ligeledes en sammensætning af fedtsyrer, der for over 70 % vedkommende er den samme som i olivenolie. Kun denne kvalitet får betegnelsen Bellota, som betyder agern på spansk. Grisene er ved slagtning 18-24 måneder og vejer op mod 200 kg modsat en dansk gris, der slagtes i en alder af 5 måneder med en vægt på ca 80 kg.  

Sådan kan du gøre

Tag jamonen ud af køleskabet inden, den skal nydes. Server skiverne på en tapas tallerken, eller server den solo, så den dybe, intense smag får lov at stå for sig selv.

Ingredienser:

Svineskinke fra Pata Negra de Iberico Bellota, havsalt. Altid 100 % naturligt indhold. 

Næringsindhold pr. 100g:

Energi 1333kj/320kcal, Fedt 24,2g, heraf mættede fedtsyrer 5,6g, Kulhydrat <0,1g, heraf sukkerarter 0g, Protein 32,5g, Salt 2,8g.

Leveres som kølevare.

1555 kr. pr. kg