Vare tilføjet til kurv
BESTIL TIL JUL & NYTÅR ALLEREDE NU!
SIDSTE BESTILLING INDEN JUL & NYTÅR ER ONSDAG D. 18 DEC KL. 12.00
Rigtigmad

Jamón Bellota af Fritgående Agernfodret Spansk Sortfodsgris

100 gram

Medlemspris
DKK 175,00
Normalpris
DKK 195,00
Bliv medlem og spar DKK 20,00,- på denne vare.

Beskrivelse

Saltet og lufttørret skinke af spansk sortfodsgris. Skinkerne modner i 48 mdr. Intet andet ud over traditionelt håndværk, kød, salt og tid. Betegnelsen Nature indikerer, at der ikke anvendes konserveringsmidler og nitrit, farvestoffer eller surhedsregulerende midler.

Den gode historie

Sortfodsgrisene også kendt som Pata Negra de Iberico lever hele deres liv under åben himmel på La Dehesa, højsletten på grænsen mellem Spanien og Portugal, og hver gris har 2 hektar natur til deres rådighed. Fra 1. oktober til slagtningen begynder i midten af december, lever grisene udelukkende af agern og græs, de selv finder, og de tager på den diæt ca 1 kg på hver dag. Kombinationen sikrer ligeledes en sammensætning af fedtsyrer, der for over 70 % vedkommende er den samme som i olivenolie. Kun denne kvalitet får betegnelsen Bellota, som betyder agern på spansk. Grisene er ved slagtning 18-24 måneder og vejer op mod 200 kg modsat en dansk gris, der slagtes i en alder af 5 måneder med en vægt på ca 80 kg.  

Sådan kan du gøre

Tag jamonen ud af køleskabet inden, den skal nydes. Server skiverne på en tapas tallerken, eller server den solo, så den dybe, intense smag får lov at stå for sig selv.

Ingredienser:

Svineskinke fra Pata Negra de Iberico Bellota, havsalt. Altid 100 % naturligt indhold. 

Næringsindhold pr. 100g:

Energi 1333kj/320kcal, Fedt 24,2g, heraf mættede fedtsyrer 5,6g, Kulhydrat <0,1g, heraf sukkerarter 0g, Protein 32,5g, Salt 2,8g.

Leveres som kølevare.

1750 kr. pr. kg