Vare tilføjet til kurv
Levering tirs, ons, tors & fredag
Fragt kun 29,- / Gratis fragt fra 1.000,-
Tilbud

Beskrivelse

Disse fine danske lammekøller er størrelser, der falder udenfor vores almindelige størrelser, derfor har vi lavet et fint tilbud till dig på disse. Det er ny slagtet for et par uger siden, så der er stadig lang holdbarhed. Køllen er lammets bagben og er modsat boven/forbenet delvist mørt og nemt at stege rosa og måske derfor en favorit til påske- og pinsemiddagen. Steg den hel, eller skær den ud i muskler og tilbered den som lammeryg eller filet. På den måde er der også ben og afpuds til en god sovs.

Den gode historie

30 hektar af gårdens jord ligger i Nationalpark Vadehavet, hvor fårene sommergræsser og der laves hø. På de øvrige arealer rundt om gården produceres der økologiske grøntsager og supplerende vinterfoder. Den naturlige diæt og masser af plads gør kødet mørkt og intenst i smagen. Moderdyrene er af racen Dorset som går i brunst flere gange om året og vædderne er Texel som giver stærke og kødfulde dyr med høj spisekvalitet.

Historien om dyrene fra Varde Ådal, er så idyllisk, som den kan blive i disse tider, hvor enorme konventionelle gårde og industriel fødevareproduktion er det, der sætter normen for danske fødevarer. Familien Kousgaard på 5, mor Eva, far Torben og de 3 sønner Emil, Anton og Asger, driver som deres primære levevej slægtsgården ud fra præmissen om, at gården stort set skal kunne brødføde familien. Og det er på bæredygtig vis, underforstået at økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed i alle henseender er en selvfølge.  For at undgå unødigt stress ved transport har familien indrettet eget slagteri på gården.

Sådan kan du gøre

Varm din ovn op til 225 grader. Gnid lammekøllen med god olivenolie og krydr den herefter over det hele med groft salt, eller saltflager samt frisk kværnet sort peber og læg den i en bradepande af passende størrelse. Brun den omhyggeligt i ovnen 15-20 min. og skru ned til 100 grader, pluk masser af frisk rosmarin over køllen, dryp den med rigeligt olivenolie og læg et par klaser stilktomater, en håndfuld gode oliven, et par pillede, kvartede løg ved og giv det hele ca. 2,5 time. Tag herefter køllen ud. Skru ovnen op på 225 grader igen og giv den 5-7 min. inden den skæres i tynde skiver.

Varde Ådal

Økologisk Dansk Lammekølle m. ben

1500 - 1800 gram

395,00 295,00
Created with Lunacy Leveringspriser

Kun 29,- i fragt

Fri fragt fra 1000,-

Created with Lunacy Leveringsdage

Hver tirsdag, onsdag, torsdag og fredag

Beskrivelse

Disse fine danske lammekøller er størrelser, der falder udenfor vores almindelige størrelser, derfor har vi lavet et fint tilbud till dig på disse. Det er ny slagtet for et par uger siden, så der er stadig lang holdbarhed. Køllen er lammets bagben og er modsat boven/forbenet delvist mørt og nemt at stege rosa og måske derfor en favorit til påske- og pinsemiddagen. Steg den hel, eller skær den ud i muskler og tilbered den som lammeryg eller filet. På den måde er der også ben og afpuds til en god sovs.

Den gode historie

30 hektar af gårdens jord ligger i Nationalpark Vadehavet, hvor fårene sommergræsser og der laves hø. På de øvrige arealer rundt om gården produceres der økologiske grøntsager og supplerende vinterfoder. Den naturlige diæt og masser af plads gør kødet mørkt og intenst i smagen. Moderdyrene er af racen Dorset som går i brunst flere gange om året og vædderne er Texel som giver stærke og kødfulde dyr med høj spisekvalitet.

Historien om dyrene fra Varde Ådal, er så idyllisk, som den kan blive i disse tider, hvor enorme konventionelle gårde og industriel fødevareproduktion er det, der sætter normen for danske fødevarer. Familien Kousgaard på 5, mor Eva, far Torben og de 3 sønner Emil, Anton og Asger, driver som deres primære levevej slægtsgården ud fra præmissen om, at gården stort set skal kunne brødføde familien. Og det er på bæredygtig vis, underforstået at økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed i alle henseender er en selvfølge.  For at undgå unødigt stress ved transport har familien indrettet eget slagteri på gården.

Sådan kan du gøre

Varm din ovn op til 225 grader. Gnid lammekøllen med god olivenolie og krydr den herefter over det hele med groft salt, eller saltflager samt frisk kværnet sort peber og læg den i en bradepande af passende størrelse. Brun den omhyggeligt i ovnen 15-20 min. og skru ned til 100 grader, pluk masser af frisk rosmarin over køllen, dryp den med rigeligt olivenolie og læg et par klaser stilktomater, en håndfuld gode oliven, et par pillede, kvartede løg ved og giv det hele ca. 2,5 time. Tag herefter køllen ud. Skru ovnen op på 225 grader igen og giv den 5-7 min. inden den skæres i tynde skiver.

Ingredienser:

Økologisk Dansk Lam. Altid 100 % naturligt indhold. 

Leveres som frostvare.

178.79 kr. pr. kg