Vare tilføjet til kurv
Levering tirs, ons, tors & fredag
Fragt kun 29,- / Gratis fragt fra 1.000,-

Beskrivelse

Spidsbrystet sidder placeret allerforrest på oksens krop. Det er en udskæring der kræver tid og kærlighed, men som til gengæld belønner den tålmodige med masser af smag, saft og kraft. Vær meget opmærksom på at du skal skære brystet på tværs af kødfibrene. Brug brystet koldt eller varmt.

Den gode historie

Vi får vores økologiske oksekød fra to udvalgte gårde i Danmark, nemlig Østergård og Sydfynske Steensgaard. Ens for dem begge er, at dyrevelfærd og et liv så tæt på det dyrene normalt ville leve fra naturens side, er af allerhøjeste prioritet. Når kalvene er vænnet fra, får de økologisk letfordøjeligt foder med højt energiindhold for at vokse ordentligt til, og blive robuste nok til at klare sig ude i det fri. Herefter lever de et frit udeliv i de måneder af året, hvor vejret tillader det, hvor de frit kan græsse, præcist sådan som kvæg altid har gjort det. Deres vækst sker meget naturligt, uden pres for at øge til-væksten. Sådan har kvæget det bedst, og bliver på den måde den bedst mulige næring og spisekvalitet for os. I årets koldeste måneder fodres kvæget med kløvergræs og hø fra marker og enge, og får der intet korn, majs eller kraftfoder. Alt kvæg bliver nøje udvalgt efter form, fedme og farve, så vi kun bruger ’de bedste dyr’. Vores økologiske kvæg har mindre end en times transport til slagteriet, hvilket giver stressfrie dyr.

Sådan kan du gøre

Placer spidsbrystet i en gryde af passende størrelse og dæk den med koldt vand. Bring vandet i kog og skum alle urenheder af.

Tilsæt:

2 gulerødder, skrællede  

1/4 skrællet knoldselleri

Det grønne del af en porre 

3 løg, pillede og halverede 

1 bouquet garni: laurbærblade, frisk timian, persillestilke, rosmarin og salvie 

4 hele nelliker 

6 stk. allehånde 

1 tsk. hel kommen 

15 sorte peberkorn

Skru ned for varmen, så fonden nærmest blot skælver, og giv brystet 4 - 5 timer heri. Lad gerne spidsbrystet køle af i lagen mindst 1 time, inden den skæres. 

Sprængt Oksespidsbryst

Hvis du vil have endnu mere smag i spidsbrystet, kan du evt. koge 600 g. uraffineret havsalt op med 3 liter vand og køle det fuldstændigt af og tilsætte det samme grønt, urter og krydderier som nævnt ovenfor. Lad spidsbrystet ligge i lagen i 5 dage. Du skal sikre dig, at alt er dækket af lage! Kasser lagen og kog det sprængte bryst i vand tilsat ingredienserne fra lagen. 

Rigtigmad

Spidsbryst af 100% Græsfodret Økologisk Dansk Okse

2.1-2.3 kg

338,00
Created with Lunacy Leveringspriser

Kun 29,- i fragt

Fri fragt fra 1000,-

Created with Lunacy Leveringsdage

Hver tirsdag, onsdag, torsdag og fredag

Beskrivelse

Spidsbrystet sidder placeret allerforrest på oksens krop. Det er en udskæring der kræver tid og kærlighed, men som til gengæld belønner den tålmodige med masser af smag, saft og kraft. Vær meget opmærksom på at du skal skære brystet på tværs af kødfibrene. Brug brystet koldt eller varmt.

Den gode historie

Vi får vores økologiske oksekød fra to udvalgte gårde i Danmark, nemlig Østergård og Sydfynske Steensgaard. Ens for dem begge er, at dyrevelfærd og et liv så tæt på det dyrene normalt ville leve fra naturens side, er af allerhøjeste prioritet. Når kalvene er vænnet fra, får de økologisk letfordøjeligt foder med højt energiindhold for at vokse ordentligt til, og blive robuste nok til at klare sig ude i det fri. Herefter lever de et frit udeliv i de måneder af året, hvor vejret tillader det, hvor de frit kan græsse, præcist sådan som kvæg altid har gjort det. Deres vækst sker meget naturligt, uden pres for at øge til-væksten. Sådan har kvæget det bedst, og bliver på den måde den bedst mulige næring og spisekvalitet for os. I årets koldeste måneder fodres kvæget med kløvergræs og hø fra marker og enge, og får der intet korn, majs eller kraftfoder. Alt kvæg bliver nøje udvalgt efter form, fedme og farve, så vi kun bruger ’de bedste dyr’. Vores økologiske kvæg har mindre end en times transport til slagteriet, hvilket giver stressfrie dyr.

Sådan kan du gøre

Placer spidsbrystet i en gryde af passende størrelse og dæk den med koldt vand. Bring vandet i kog og skum alle urenheder af.

Tilsæt:

2 gulerødder, skrællede  

1/4 skrællet knoldselleri

Det grønne del af en porre 

3 løg, pillede og halverede 

1 bouquet garni: laurbærblade, frisk timian, persillestilke, rosmarin og salvie 

4 hele nelliker 

6 stk. allehånde 

1 tsk. hel kommen 

15 sorte peberkorn

Skru ned for varmen, så fonden nærmest blot skælver, og giv brystet 4 - 5 timer heri. Lad gerne spidsbrystet køle af i lagen mindst 1 time, inden den skæres. 

Sprængt Oksespidsbryst

Hvis du vil have endnu mere smag i spidsbrystet, kan du evt. koge 600 g. uraffineret havsalt op med 3 liter vand og køle det fuldstændigt af og tilsætte det samme grønt, urter og krydderier som nævnt ovenfor. Lad spidsbrystet ligge i lagen i 5 dage. Du skal sikre dig, at alt er dækket af lage! Kasser lagen og kog det sprængte bryst i vand tilsat ingredienserne fra lagen. 

Ingredienser:

Økologisk Okse. Altid 100 % naturligt indhold.

Leveres som frostvare.

153,64 kr. pr. kg