Sådan kan du gøre
Placer spidsbrystet i en gryde af passende størrelse og dæk den med koldt vand. Bring vandet i kog og skum alle urenheder af.
Tilsæt:
2 gulerødder, skrællede
1/4 skrællet knoldselleri
Det grønne del af en porre
3 løg, pillede og halverede
1 bouquet garni: laurbærblade, frisk timian, persillestilke, rosmarin og salvie
4 hele nelliker
6 stk. allehånde
1 tsk. hel kommen
15 sorte peberkorn
Skru ned for varmen, så fonden nærmest blot skælver, og giv brystet 4 - 5 timer heri. Lad gerne spidsbrystet køle af i lagen mindst 1 time, inden den skæres.
Sprængt Oksespidsbryst
Hvis du vil have endnu mere smag i spidsbrystet, kan du evt. koge 600 g. uraffineret havsalt op med 3 liter vand og køle det fuldstændigt af og tilsætte det samme grønt, urter og krydderier som nævnt ovenfor. Lad spidsbrystet ligge i lagen i 5 dage. Du skal sikre dig, at alt er dækket af lage! Kasser lagen og kog det sprængte bryst i vand tilsat ingredienserne fra lagen.