Vare tilføjet til kurv
Levering tirsdag og fredag
Fri fragt fra 1.000 kr
Rævhede Naturprodukter

Hjortekød i tern

400 gram

Medlemspris
DKK 68,40
Normalpris
DKK 79,50
Bliv medlem og spar DKK 11,10,- på denne vare.

Beskrivelse

Vores tern af hjorte-småkød skæres fortrinsvist af den skære del af køllen og boven. Kødet kommer fra vilde kronhjorte nedlagt af jægere. Kødet er skært og magert. Det er nok det tætteste man kommer på den kost, mennesket har spist de sidste 2,5 millioner år, idet dyrene selv finder deres føde og lever, som de altid har gjort.

Den gode historie

Rune er en grundig mand. Omhyggeligt oplært af sin far, i dag står han i spidsen for Rævhede Naturprodukter, som igennem et par årtier har specialiseret sig i udskæring og forædling af vildtkød. I de senere år har Rune tillige fokuseret endnu mere på pølsemager-håndværket og traditionelt charcuteri af sydlandsk tilsnit, med fermentering og lufttørring i centrum. De forædlede produkter indeholder hverken nitrit eller andre kunstige smagsfremmende eller konserverende tilsætningsstoffer. Rune tilsætter kun salt, krydderier og kærlighed til detaljen og håndværket. 

Sådan kan du gøre

Brug evt. ternene som du bruger oksemørbrad-spidser når du laver boeuf sauté stroganoff, men husk endelig ikke at give dem for meget, så de bliver gennemstegte.

Du kunne også krydre ternene med salt, friskkværnet sort peber og friskhakket rosmarin og vende dem i lidt god olivenolie for herefter at lynstege dem ved høj varme 2 - 3 minutter på en god pande. Skær vaskede og ikke for store jordskokker i skiver og steg dem næsten møre i god olivenolie med salt, peber og frisk rosmarin. Lad begge dele køle lidt af og lav imens en frisk, sprød salat af rucola, romainesalat, fine æblebåde, valnøddekerner (evt. ristet ved 160 grader 12 - 15 minutter i ovnen). Vend hjortetern, jordskokker og salaten med god oliven- eller valnøddeolie og balsamico eller en anden god frugteddike.

Hvis du har lyst til VILDT SAUCE:

1 gl bone box vildtfond 

1 lille spsk honning 

0,5 fl rødvin 

Korianderfrø

Nelliker

Enebær 

Sorte peberkorn 

Grønne peberkorn 

Stjernanis 

Karamelliser honning og krydderier. Kog af med rødvin og kog inde en tredjedel. Tilsæt fonden og kog ind til en tredje del. Si og pisk saucen med en lille klat koldt usaltet smør. Smager skønt med syltede Tyttebær fra Magnihill.

Ingredienser:

100% Hjortekød. Altid 100 % naturligt indhold.

Leveres som frostvare.

171 kr. pr. kg